Låt oss vara förnuftiga

AV ALEXANDRA

Vilken underbar tropisk somnar vi har, både på Gotland och på fastlandet. Man tror att det är en dröm!! Nu kan jag vara lite ledig och njuta av skärgård, Roslagen igen och bara vara. Percis vad vi alla behöver.

I går hade DN en artikel om kvotering, som flera kvinnor och män, oavsett politisk färg skrivit under. Jag har sagt det förut också, det är nödvändigt att införa denna regel annars tror jag att vi kommer att få se en ännu större tillbakagång på antalet kvinnor i chefsposter, i styrelserum och i ledningsgrupper. Jämställhet är en mänsklig rättighet och det är väl bara rätt, att vi skapar en lag som säger att 50 procent av alla i ledande befattning ska vara kvinnor. Rekryteringen går så långsamt, ofta i samma hjulspår, att något mer radikalt behövs.

Kvinnor är utmärkta ledare – vad är vi rädda för? Kvinnor ska inte känna sig förfördelade av att kvoteras in, ta makten, skapa ett consensus med männen, världen kommer att bli bättre.-

Vi finns, vi är kompetenta, vi får lov att ta plats! Hjälp utvecklingen genom att inse att detta är inte bara ett demokratiproblem utan även ett hot mot svensk konkurrensekraft och försörjning av goda chefer.

Antalet sjukhussängar har dramatiskt minskat under de senaste åren i vårt land. Vi har lägst antal vårdplatser i världen. Experter säger att vi kan stänga fler akutsjukhus… Vi har 61 nu, för 30 år sedan fanns 100. Vi blir bara fler och fler som passaerarar 60, 65 och lever längre och längre. Kan ingen i ledande ställning hejda denna negativa utveckling och se till demografin? Alla äldre, som idag (beroende på var man bor dock) får vänta, skickas hem, innan de är återställda. Missade behandlingar som skulle ha räddat liv, diagnoser som inte blir ställda. Allt ska bata slarvas fram, hastverk ska åstadkommas. Nej låt oss vara förnuftiga. Lyssna till dem som står där mitt i smeten, på golvet, sjuksköterskor, biträden, läkare, som vet att vi behöver fler sjukhussängar. Kort sagt, ge oss bättre akutvård

Kommentarer