Teater är bra för själen

Regnet öste ned i morse. Jag var faktiskt glad för det eftersom all äcklig fågelskit på min bil tvättades bort då.

Startade ny termin med mina teaterkurser idag. På förmiddagen kör vi hårdare mer avancerat. Det är helt fantastiskt alla gör som jag säger.
Teater är bra för själen och för hjärtat. Jag är helt övertygad om att man blir en lyckligare människa av att spela teater. Det finns ett behov av att leka och leva ut känslor.
”Man får säga saker man normalt inte får säga”, som Ulf uttryckte det.
På kvällskursen skrattade vi så vi skrek. Alla bara släppte loss, bjöd på sig själva och lyssnade. Att lyssna på varandra är viktigt. Det är faktiskt ett av de största problemen på arbetsplatser idag, att vi inte lyssnar på varandra. Vi älskar ju när människor lyssnar på oss. Att medvetet genom kroppssignaler visa att vi inte lyssnar är ren härskarteknik och kan utvecklas till mobbing. Enda sättet är att säga ifrån och vara tydlig.
Hann också repetera med Grynet, handla och laga middag, plugga spanska med Love och få en kyss av den man jag är förälskad i. Det var underbart…
Nu ska jag ut och affischera…måste kämpa in i det sista. Som Ingmar Bergman sa till mig i hissen på Dramaten någon gång på 80-talet. Man får aldrig ge upp!
Paulas avancerade teaterelever

Kommentarer