Glömda kvinnors favorit!

Hon är varken ung eller trendmedveten. Och vi ser sällan hennes namn i modereportage. Visst är det då extra roligt att det visar sig att Gudrun Sjödén är den modeskapare som har den i särklass största exporten inom svensk modeinstri. Grattis! Av alla modeexportörer är Gudrun Sjödén den största och exporterade mer än något annat enskilt märke. Inklusive alla trendiga jeanstillverkare för pinnsmala ungdomar. Totalt exporterade företaget för 335 miljoner kronor 2010, mest till Tyskland.

Ett exempel på Gudrun Sjödéns höstkollektion för kvinnor i alla åldrar

Gudrun Sjödén är verkligen en modedrottning i skymundan, som Svenska Dagbladet kallade henne i ett reportage för några år sedan. Men det är ju de flesta kvinnor i åldern 60+. Trots att många bevisligen har stor framgång i det de gör.

Att rikta sig till inte bara unga och inte allt för magra kvinnor, är uppenbarligen ett lyckokast. Gudrun Sjödén vänder sig inte till den typiska modemänniskan som gillar H&M och det allra senaste. Hon gör inget slit och släng, utan menar att hennes kläder ska kunna användas i minst tio år! Och det uppskattas alltså av många.

Tänk om fler kunde inse att mogna kvinnor är en lönsam grupp att satsa på! CAMILLA

Kommentarer