Laddat och lyckat i Göteborg!

Det är alltid lika trevligt att tillbringa några dagar på västkusten och Göteborg. Denna gång blev det sannerligen några intensiva dagar med både bokmässa och invigning.

Bokmässan har svällt ut till en fantastisk tillställning med otroligt många människor, intressanta föreläsningar och författarpresentationer.  Vi hade en monter intill Sveriges Radio och vi ställde ut vår ”Sinnenas Mat” samt nästa års Kalender. Den är så fin!! med våra kontaktkvinnor och ambassadörer från helan landet. Ja faktiskt, från Kalix ner till Malmö-Visby och Kalmar. Och omslaget pryds av hela den ursprungliga kärntruppen. Från den 7 oktober finns den i bokhandeln och Pressbyrån hoppas jag.  Och ni vet väl alla att pengarna från Kalendern går till forskning om kvinnors hälsa.

Mitt under bokmässan smet jag iväg och invigde en superfin ny, unik mottagning för kvinnor på Eriksberg i Göteborg

Mitt under bokmässan smet jag iväg och invigde ett kvinnohälsocentrum på Eriksbergs vårdcentral, på Hisingen i Göteborg. Detta är unikt i Sverige, man satsar på kvalitetsmässig vård och hälsofrämjande samt

Jag togs emot av Göteborgs primärvårdschef, Marie-Louise Gefvert
Annika Scott, (ledamot styrelsen för primärvård Göteborg) Marie-Louise Gefvert, (Primärvårdsdirektör Göteborg) Alexandra Charles, Ann-Christine Baar (Primärvårdområdeschef Hisingen) och Cathrine Thanner (verksamhetschef) poserar för kameran under invigningsceremonin för den nya vårdcentralen Eriksberg, Hisingen i Göteborg

sjukdomsförebyggande vård. Jag togs emot av Marie-Louise Gefvert, chef för primärvården i Göteborg och en av eldsjälarna bakom detta fina initiativ. Det är en modern, fin mottagning på en vacker plats och med mycket kompetens för just oss kvinnor. Personalen var laddade och stolta över sina ljusa, vackra lokaler. Stämningen vid invigningen var på topp, alla är nu mycket förväntansfulla och jag hoppas verkligen att vi får se fler sådana här mottagningar runt om i landet.

Så tillbaka till bokmässan där vi hade vi frukostseminarium om mindfullness. Så inspirerande att vara i nuet. Lill Lindfors kom och hälsade på och gav oss ett par övningar i hur vi bör andas och sjunga upp oss så att säga. Vi hade seminarier alla dagar, bland annat med läkaren Helena Nyblom som kommit ut med en ny bok om vår hud. Den kan nu läsa mer om i nästa medlemstidning som kommer inom kort, samt livsstilsprofessor Maj-Lis Hellenius, vår kunniga expert på kost, motion och livsstil. Bokmässan är ett enda stort inspirationsseminarium, och nätverkande. Om man vill, går det att ha möten med all slags människor hela tiden.

ALEXANDRA

Kommentarer