Sköna söndag

Vad är bättre efter en intensiv vecka än att bara vara och ta dagen som den kommer? Idag är just en sån dag, vilodagen, när till och med vädret hjälper en på traven, man kan stanna inne, fika i omgångar, läsa tidningen och bara hasa runt i mysbyxorna. En sån där dag när allt får ta precis den tid det tar, inga måsten som ska uppfyllas och betas av. Stora barn som klarar sig själva, kommer och går som de vill och är nöjda med sina liv, ”lagom” gamla föräldrar, glada pensionärer fortfarande med hälsan i behåll, som reser och gör allt det där de drömt om tidigare men inte kunnat för jobb och ansvar. Det är skönt att stanna upp en dag, trycka på paus, och se hur allt faller på plats, efter år av småbarnsbestyr, studier och jobb. En ny tid, när man kan ta mer plats själv, i sitt eget liv, och just…bara vara…

Kommentarer