Rustad för snö slask och kyla

Så här minns jag mina barndomsvintrar
Igår gjorde jag slag i saken och köpte mig lite lyx. Jag har ju faktiskt också liksom min granne tjänat egna pengar. Det var ju bland annat det hon sa att hon var så glad över, att just köpa sina ”egna” grejer. Så fast besluten stegade jag in på Naturkompaniet.

Nu kanske det råder lite delade meningar om vad som är lyx….

Naturkompaniet låter inte särskilt glamoröst.

Ok, håller med, men OERHÖRT PRAKTISKT! Det kan också var lyx. Dessutom är deras kläder riktigt snygga (och dyra tyvärr…). När försäljaren kom med olika förslag för att tillfredställa mina önskemål märker jag (ve och fasa) att jag liksom nickar väldigt förstående när vi botaniserar ingående kring tusentals märken och prisklasser. Som om jag har en aning, som om jag har full koll på de olika märkena, som om jag gärna åker vasaloppet, som om jag kommer löpa extra mycket nu i vinter, som om jag näst intill lever som en total frilufts/idrotts-människa. Vad är det där för jobbiga pinsamheter jag håller på med? Någon som känner igen sig? Till slut skrattar jag tack och lov och vi hamnar på rätt nivå.

Sanningen. 

Jag är ute efter praktiska (och lite snygga)  kläder som jag kan slänga på mig sist i ”påklädningskedjan”. De ska sitta på mig när jag ska flåsa uppför backen till dagis med två små ungar som redan varit uppe i fyra timmar och plötsligt inte alls längre vill ut. Såna sorts kläder pratar vi om.

Jag gick ut från butiken lite fattigare men väldigt nöjd!

Nu hoppas jag på en vinter, dock utan ett vasalopp tror jag, men med mycket lek och stoj.

Rustad för snö, slask och kyla, lyx helt enkelt!

/Lise

Pappa har åkt Vasaloppet åtskilliga år så jag känner pressen...

Kommentarer