Världsmästare på att dra igång projekt

Jag vet inte hur det är för er, men jag har en förmåga att på lediga dagar sätta igång alldeles för många projekt, samtidigt.

Idag är det söndag och vår lilla familj har (som vanligt) varit uppe med tuppen. I morse stack vi iväg till  Haga och tittade på de vackra fjärilarna i fjärilsparken. Det har varit en fantastisk novemberdag och solen har lyst på oss hela dagen. Ljuvligt, mysigt och härligt att vara tillsammans.

Sen när vi såsmåningom kommit hem så har jag redan i tanken dragit igång tankar kring olika saker som vi kan tänkas hinna med hemma innan kvällen. Så fort vi kommit innanför dörren påbörjar jag de olika projekten lite pö om pö och min man försöker hänga med så gott det går. En liten röst inom mig viskar ”Ta´t lugnt Lise, du behöver inte göra allt i dag” Men den där rösten är lite svag så jag älgar på i mitt högt tempo.

Nu sitter jag och dricker en kopp te. Vinden hann vi fixa, den nya barnsängen kom upp, sängkläderna rena och fräscha, tvätten hängd, ja lite sånt där pyssel……

Visserligen väldigt skönt när det är klart men det kommer ju alltid nya och nya och nya projekt. Jag behöver öva mig på att bara göra ingenting. Ingenting alls.

Nu är jag så trött så att ögonen går i kors och jag hade tänkt skriva mycket mycket mer men det får bli nästa gång. Nu ska jag hoppa i säng, i mina rena sängkläder, ha ha ha.

Allt gott till er alla

Sovgott

/Lise

Kommentarer