Vänta inte på lusten

Började dagen med en härlig powerwalkrunda tillsammans med min vän och författarkollega Elizabeth Gummesson. Raska promenader tycker jag är ett ypperligt sätt att motionera; det är lätt – bara att snöra på sig gympaskorna och gå utanför dörren, man får frisk luft och kommer ut, man kan prata och umgås samtidigt och det är gratis!

Raska promenader - ett härligt sätt att umgås

För några år sedan blev jag tillfrågad om jag ville bli ambassadör för tjejmilen. Jag gapskrattade. Vilket skämt. Jag som aldrig sprungit i hela mitt liv, det var ungefär lika sannolikt som att jag skulle dra på mig en folkdräkt. Men jag bestämde mig för att anta utmaningen, kliva ur min trygghetszon och pröva något nytt.  Sedan dess har jag upptäckt att det också är skönt att springa. Känns det motigt i början kan man varva joggandet med att gå. Och tänk på att det är ingen idé att vänta på att lusten infinner sig. Vi är alla latmaskar inombords. Det är precis som med skrivandet – det är bara att börja och så kommer lusten med tiden! I år samlade jag ihop ett gäng glada författare och vi sprang tjejmilen tillsammans.

Författare med spring i benen

 Alla gör det i sin takt och man behöver inte springa på tid. Vissa går hela sträckan och andra drar barnvagn. Det är bara kul att göra något ihop! Häng med 3:e september 2011!!!

Senare var det dags för lite researcharbete inför nästa kriminalroman och det skedde på thaiboxningsklubben ”Slagskeppet” på Nybrogatan i Stockholm. Jättekul att se på träningen och jag blev riktigt inspirerad – både inför boken och att testa själv!

Tuff träning

Dagen avslutades med galapremiären av filmatiseringen av Susanna Alakoskis fantastiska roman ”Svinalängorna”.

Jag och min kompis Lilian på galapremiär

Filmen var oerhört stark och gripande och eftersom jag kunde känna igen en hel del grät jag mig igenom större delen av filmen. Efteråt stod hela publiken upp och applåderade under jubel och regissören Pernilla August tackade tillsammans med de fantastiska skådespelarna.

En magisk regidebut!

Pernilla August tackar tillsammans med Ola och Noomi Rapace

 Tidigt i morgon bitti bär det av till Köpenhamn för bokmässa. Hur det går för mig att bli intervjuad på scen på danska berättar jag i morgon! God natt!

 Och  för er som har undrat  – de fina klickglasögonen hittar ni på www.clicsweden.se

Kommentarer