Från bokmässa till Burma

Att mina böcker kommer ut på olika språk är närmast surrealistiskt. De dyker upp som diskussionsämne på en blogg i Frankrike, har recenserats i the Times och China Morning Post och filmatiserats för tysk TV. Böckerna kommer ut i uppemot tjugo länder och jag kan fortfarande inte riktigt fatta det. Men i dag blev det verkligt. Tidigt i morse klev jag upp för att flyga till Köpenhamn och bokmässan. Så här ser mina böcker ut på danska:

 

Så här fint var mina böcker presenterade på mässan

Många hade kommit för att lyssna när jag intervjuades på scen av en dansk journalist och det gick över förväntan. Jag förstod – nästan – allt han sa:

Jag intervjuas på scenen

Efteråt var det dags för signering. Det är så roligt att få närkontakt med läsarna och att signera är en riktig ”love-bombing”. Alla varma ord inspirerar mig att fortsätta skriva! 

Alltid lika kul att träffa läsare

Köpenhamnsbesöket avslutades med strosande på Ströget med min vän och författarkollega Maria Ernestam, vi tog ett glas vin på mysiga haket ”Living Room” ett stenkast från Ströget.

Jag och Maria myser i Köpenhamn

På planet hem på kvällen reflekterade jag över hur lika vi människor är i grund och botten. Att vi kan uppskatta samma böcker till exempel, trots att vi kommer från olika kulturer, klimat och levnadssätt. Det är en skön tanke. Och att vi kan känna medmänsklighet och solidaritet med människor i andra länder. Som med demokratikämpen och fredspristagaren Aung San Suu Kyi som äntligen frigavs i dag efter att ha suttit i husarrest i närmare tjugo år. Hon har fört en envis kamp mot Burmas militärdiktatur och det har kostat henne friheten under så många år. I dag är en stor dag och det är bara att hoppas att hon får fortsätta att leva i frihet och fortsätta kämpa för demokrati i Burma.

Demokratihjältinnan Aung San Suu Kyi - äntligen frigiven

Hurra för Aung San Suu Kyi!

Kommentarer