Fint som snus

Hemma igen. Lycklig sol skiner över frusna isar men ledsen utebelysning vajar i vinden. Min mormor hade färgglada Kalle Ankalampor i sin utegran. Sedan dess har jag varit på jakt efter den mest maxade blink- och blänkkänslan som pengar kan köpa.

Jul igen

Jag har en överlägset orealistisk och totalromantisk syn på jul i södra Kalifornien, äntligen skulle jag få tindra som bara mormor kunde få mig att göra. Hennes pepparkakshus med färggranna non-stop på taket rasade inte förrän på annandagen när mostrarna demolerade det, och hon hade en bordkrans med karameller inslagna i blanka papper. Precis en sådan krans hittade jag i shoppingcentret The Grove. I parkeringshuset lös kristallkronor varmt och välkomnande medan man gick från bilen på röd matta till doften av vita liljor i jättelika vaser.

Parkering i The Grove

Och i området Candy Lane tävlade husen i utsmyckning. Men även om min mormor var en kitchdrottning och jag hennes osvurna arvtagare finns det inget så omodernt som julprydnader efter nyår. Nu vill jag ha tulpaner och små söta primula med löfte om vår.

Stilla solnedgång med siluetter

Jag har mått bra av att vara här med er. Tack alla fina rara läsare och god fortsättning på världens bästa 2011. Må bäst, ok?!

Kramar från LinaPinaBallerina

Kommentarer