Vem är Anna Miranda?

Hej på er!

Nu har turen kommit till mej och jag tänkte börja min vecka som gästbloggare för 2,6 med en så kortfattad presentation av mej själv, som möjligt. Vem är Anna Miranda, eller MirAnna som jag också kallar mej vid vissa tillfällen, och hur kom jag att bli en av 2,6 miljonerklubbens ambassadörer?

Jag är en snart 40-årig (”and proud of it”) ensamstående tonårsmamma, om än inte på ett traditionellt sätt och exakt vad jag menar med det ska förklara om en liten stund. Jag kommer ursprungligen från Västergötland, men bor i södra Halland sedan drygt åtta år tillbaka. Under 12 roliga år jobbade jag dels som gyminstruktör med inriktning på friskvård och då  framförallt med människor med stressrelaterade symptom och dels som badvakt/simlärare. För ungefär tre år sedan sadlade jag om och numera jobbar jag heltid som både plats- och verksamhetsansvarig, sk servicegarant, och personlig assistent. Ett karriärsbyte jag inte ångrat en sekund, även om jag älskade mitt gamla jobb.

Jag har dessutom, vid sidan om mitt vanliga jobb, sedan lite drygt ett och ett halvt år tillbaka en karriär som retro/alternativ pinupmodell och jag är sedan i slutet av förra året, toppbloggarare hos FINEST.SE i deras mamma/pappakategori och min blogg där kan ni hitta om ni KLICKAR HÄR.

För att återgå till det jag skrev i början, så är min vardag lite annorlunda. Jag är inte bara tonårsmamma, utan jag har också min 13-åriga son Giovanni och hans bästa som yrke, eftersom han under min graviditet drabbades av en odiagnostiserad hjärnsjukdom som inte upptäcktes förrän efter förlossningen. Utav någon okänd anledning, så bildades det ett stort antal vätskefyllda cystor i hans huvud någon gång under 8-12 graviditetsveckan och dessa förhindrade hjärnans utveckling och som följd av detta har han en grav hjärnskada som gett honom flera funktionshinder och en utvecklingstörning. Mer om Giovanni kommer under veckan, för honom pratar jag gärna och ofta om, eftersom jag tack vare honom har lärt mej mycket om mej själv och vem JAG är som person.

Som om inte allt som står här ovanför vore nog, så kan jag dessutom lägga en välgörenhetskalender till min meritlista, MirAnna’s Calendargirls, och det är tack vare den och Harriet Gillbergs skarpa öga som jag förra året blev tillfrågad om jag ville förmedla 2,6 miljonerklubbens budskap genom att bli ambassadör i Laholm med omnejd och SJÄLVKLART ville jag det. MirAnna’s Calendargirls är, i likhet med 1,6 och 2,6 miljonerklubbens egna jättefina kalender, ett icke vinstdrivande projekt och grundtanken bakom kalendern bygger på konceptet att alla kan vara vackra oavsett och att det som gör oss vackra inte sitter i utseendet, utan i hur vi väljer att agera och vad vi väljer att göra. Överskottet av försäljningen går till WILLEFONDEN, en fond för barn med odiagnostiserade hjärnsjukdomar. Mer om MirAnna’s Calendargirls kommer också senare under veckan, eftersom det är ett projekt som ligger mej mycket varmt om hjärtat.

Till sist vill jag säga att OM det dyker upp några funderingar hos er läsare om mej, min son eller våran vardag, så är ni hjärtligt välkomna att ställa frågor och jag ska försöka svara efter bästa förmåga. I min värld är dom enda dumma frågorna dom man aldrig ställer.

Väl mött i texten och vi ”ses” snart igen. Det här ska bli jättekul!

Kommentarer