Jag älskar gentlemen

Bengt Häger fyllde 95 år och firades på Operan i Gyllene Salen av hela dans Sverige igår. Han fick en röd ros av mig och en hälsning från teatervärllden som gifter sig så bra med dansen. Tycker jag. Kanske har jag en olycklig kärlek till dansen? Det är som en besatthet. Som att försvinna in i en annan dimension. Bengt Häger är en riktig gentleman. Jag älskar gentlemen men de är en utrotningshotad art. Försöker uppfostra mina söner till att bli gentlemen. Väldigt många tror att man inte kan vara en gentleman om man är jämställd. Det är helt fel. En gentleman är artig, bär väskor , öppnar dörrar och säger snälla saker. En smart kille vet att han får tusenfalt igen. Tough guys don´t dance. Så himla tråkigt. När jag skilde mig bestämde jag mig att nästa gång vill jag ha en man som dansar. Det sägs att du älskar som du dansar… och att hjärnan blir större om du älskar mycket.

Dans på Bengt Hägers 95-årsdag

Bra va!

Kommentarer