Svenska kvinnor bär inte högklackat

Jag kan gå i högklackat

Idag åkte de högklackade på och jag fick resning och pondus. Kvinnan i blomaffären älskade mina skor och beklagade sig över att svenska kvinnor inte bär högklackat. Kanske på Östermalm föreslog hon? Eller Stureplan föreslog jag. Runt midnatt. Kvinnor i södra Europa bryr sig om hur de ser ut skroderar blomkvinnan. Jag tittar på hennes platta skor och undrar var hon kommer ifrån? Serbien säger hon och berättar att där  har alla kvinnor högklackat med matchande väskor. Tänker att hon måste anpassat sig då. Kommer du från Italien frågar hon mig. Eller Frankrike? Jag blir smickrad. Är ju värsta komplimangen att höra att man inte ser svensk ut. Särskilt med mitt nordiska utssende. Trots min ringa längd på 163 upplever jag mig plötsligt som en jättekvinna i mina högklackade som inköptes i Florens förra året. Jag kan inte ha dessa skor med loverboy. Får ske vid andra tillfällen. Jag kan faktiskt konsten att gå i högklackat. Jag började tidigt i tonåren och övade. Skor är magiskt härligt.

Tittade i tvtidningen och såg att ikväll går en film som heter ”Mr Woodcook” Men hallå, hur kan man döpa en film så?

Foto: Viking Almquist

Kommentarer