Möte på Mainau

Ett besök på Mainau i Bodensjön kan jag varmt rekommendera

Vi gjorde en resa till den fantastiska ön Mainau i norra Bodensjön. Där vandrade vi genom det mest fridfulla landskap i den vackra välskötta parken.Vi upplevde en ljuvlig sommardag och kände hur lugnet spred sig inom oss.

Hela gruppen samlad runt grevinnan Bettina Bernadotte och mig. Karin Ehnbom-Palmqvist, Britt Eckerbom, Karin Schenck-Gustafsson, Ylva Yngvesson, Ingemo Bonnier, Gunilla Bolinder, Harriet Gillberg, Vivianne Heurlin Krantz

Det är så gudomligt vacker här med alla rosor, pioner och rhododendron som blommar nu. Ön är en eda stor parkanläggning med växthus och många olika trädgårdsrum, så det finns alltid något som är i blom. En resa hit kan jag varmt rekommendera, och jag är väl inte den enda. Varje år kommer två miljoner besökare hit. Varje år kommer ju även Nobelkommittén hit. Vi flög till Zürich och körde sedan bil knappt en timma.

Grevinnan Bettina Bernadotte, äldsta dotter till greve Lennart Bernadotte och hans hustru Sonja, har studerat affärsekonomi och turism och är idag vd för familjeföretaget. Hennes målsättning, att man ska ”decelerera” i stället för att accellerera i livspusslet när man kommer till Mainau, kände vi alla av högst påtagligt. Hon utvecklar verksamheten med olika utställningsteman om bl a ekologisk hållbar utveckling, klimat och miljö.

I år är utställningstemat Hälsa

I år är temat Hälsa och det passade ju extra bra för oss. Denna sommar kan besökarna ta del av senaste rönen inom medicinsk forskning på flera olika områden. Enkelt, lekfullt presenterat så man hela tiden vill ha mer!

Det blev en oförglömlig helg med de vackraste naturupplevelser.

Alexandra

Kommentarer