En utflykt med våra äldre

Äldresamordnade Therése Björkstrander kom en grupp damer från Lidingö för att få ett avbrott i vardagen, njuta av den vackra teatern och lyssna på Kjerstin Dellert

Tillsammans med ett 50-tal äldre gjorde vi en utflykt till den vackra Ulriksdalsparken och teater Confidencen där vår kärntuppsmedlem Kjerstin Dellert tog emot. Vi ville göra något under detta EUs frivilligår som pågår för fullt och jag minns hur min mamma, som nu är bortgången, hade svårt att komma ut och få uppleva saker.

Så under denna strålande junidag var vi några från 1,6 kontor som hyrde en buss och hämtade upp ett 50-tal äldre från väderkvarnens äldreboende, där min mamma en gång bodde. Gruppen fylldes på av medlemmar från Äldrekontakt och även några andra slank med.

Kjerstin berättade för oss om arbetet med Confidensen och hur vi ska hålla oss i form för att må bra när vi blir äldre. Hon vet, hon är ju själv 85 år!

Kjerstin Dellert tog emot med sina medarbetare och vi 1.6 hade några volontärer som tog hand om våra gäster! Det var en strålande stund på Confidencen, den fina 1700 tals teatern som Kjerstin blåst liv i sedan 25 år.

Vi njöt av sol, sommar, vacker miljö och varandras sällskap. Och framför allt Kjerstins berättelser om sin teater och hennes råd till oss hur vi kan fortsätta att hålla oss i form. Hon visade sina rörelser från den dvd vi säljer ”En kvart om dagen – för att hålla dig i form”. Charmigt, roligt och härligt att lyssna på Kjerstin! Och lite sång av Bellman  till sist.

Dagen avslutades med kaffe, bullar och ett glas vin i trädgården. Vilken fröjd! Detta gör vi om. Tack alla för en härlig dag!

Alexandra

Kommentarer