RÖJ UPP BLAND DINA DRÖMMAR!

Har du koll på vad du går och drömmer om?  Vet du vad du egentligen, på riktigt vill?

När jag coachar klienter handlar det ofta om att de vill uppnå ett mål eller att de vill förändra någonting i sina liv. Jag tror att en av de saker som äter på oss mest är när vi i åratal går och bär på en dröm men inte gör något för att uppnå den. Säg att du har velat bli smal och vältränad eller velat segla jorden runt. Eller att du velat skriva en bok, byta jobb eller kanske köpa en hästgård. Åren går och det enda som händer är att du börjar känna dig pinsam och besviken på dig själv. Självföraktet kommer smygande! Vad som dessutom är galet är att du lever i två verkligheter så att säga. Bilden av den du vill vara stämmer inte alls med bilden av den du är. Inte alls! Och så känns ditt liv lite overkligt och fel eftersom du BORDE se annorlunda ut, vara någon annanstans, ha ett annat jobb osv.  Du ser dig själv i spegeln och känner -Det där är fel.  Det där är inte jag, så här skulle det ju inte bli!

Skillnaden mellan din dröm och din verklighet ger dig ångest. Du känner dig otillfredsställd och kanske heller inte fullt närvarande. Och det här tar enormt mycket onödig energi!

Då skulle du ju kunna fundera på några saker;

När du kommer att ha uppnått den här drömmen eller målet, som du drömt om så länge- vad kommer det att ge dig? Vad kommer det att innebära för dig och din omgivning? Är du villig att göra vad som krävs – villig att betala priset? Och framför allt- Vill du fortfarande uppnå det här målet?

INTE? Nej men åh, vad bra, då vet du det! Det kan faktiskt vara så att du egentligen inte längre vill uppnå det där gamla målet du trånat efter. Du har liksom fortsatt att tråna av bara farten! Syna din ångest, du kanske inte behöver ha den längre!

Men OM du känner att du fortfarande vill, så.. Tjohoo! När då? När ska du ha uppnått det? Vad behöver du göra först? Och hur? Vilka resurser har du och när ska du börja? Hur motiverande känns det? Fantastiskt! Vad kommer du att ha gjort tills nästa vecka?

Det finns fantastiska tekniker som underlättar din färd framåt! Du kan t.ex skapa en så stark känsloförnimmelse av hur det är att redan stå vid målet och vilka steg du har tagit för att nå dit så att det integreras i hela ditt väsen. Du kommer då att kunna känna det som om du redan har varit där och hela du kommer att veta att det är möjligt! Dina verkliga steg mot målet kommer nu kännas mycket lättare och mer självklara! Det är faktiskt riktigt häftigt, och har du några gamla rädslor som hindrar dig så kan du lösa upp dem också..

Vi behöver ta oss själva och våra drömprojekt på allvar så att de inte bara ligger och skaver. Drömmar som inte längre är våra egna, kan vi kärleksfullt säga hej då till. Men de som fortfarande glöder, de ska vi väl banne mig kämpa för?

Så, gör något kul av din dröm. Lek med den, och om du kör fast, be om hjälp! Låt inte bara åren gå, för du har väl säkert en massa andra drömmar på lut sen som du också skulle vilja hinna med här i livet.? Eller är det inte så, kanske..?

 

Kommentarer