Det här med stämsång…

En nörd. En stämsångsnörd. Det är jag det!
Faktum är att när jag står och sjunger stämsång och klangen ibland hittar helt rätt, då får jag gåshud över hela kroppen.
Jag kan, med totalt tunnelseende, sitta och lyssna ut stämarrangemang i timtal. Förmodligen har jag varit likadan sedan tidig skolålder.
När jag rensade ut gamla blandband från flickrummet hittade jag en inspelning av mig själv, 10 år gammal, som sjunger altstämman till ”Jag hade en gång en båt”. Först förstod jag inte alls varför jag hade sjungit in den men sedan kom jag ihåg att det var för att kunna sjunga melodin till, just för att jag tyckte att det var så fint med stämmor.
Alltså är det inte någon slump att jag trivs så otroligt bra i Vocalettes. Här får jag verkligen mitt lystmäte! Vi får ständigt nya utmaningar. I ena sekunden är det att ta ut Andrew Sisters stämföring och i andra kan det vara att ta oss an Gino Vannellis låtar med allt vad det innebär. Ni som var insnöade musiknördar på 80-talet vet jag menar…
Jag älskar det här kortet på oss och honom från Dalhalla 2010. Vi ser nästan ut att vara i himmelriket!

Gino Vannelli och Vocalettes
På bilden även Rhapsody In Rock's ryggrad, Lars Risberg på bas och Roine Johansson på trummor. Foto: Thorleif Robertsson

Dagens utmaning var en smula annorlunda. Vi har fått i uppdrag att framföra ett antal melodier från olika länder under ett företagsevent imorgon. Vi träffades och repeterade sånger på bl.a Franska, Portugisiska och Spanska. Dagens mest komiska inslag var nog vår tolkning av en Kinesisk popsång och mitt halsbrytande försök att rappa på tyska. Ska bli spännande att se hur detta går!
Fortsättning följer…

Vocalettes och Maria Johansson
Vocalettes, här med Pernilla Cowan, tillsammans med den otroligt svängiga och trevliga pianisten Maria Johansson från Unlimited Music

Kommentarer