Vocalettes på Birka kryss

Hej!

Typiskt nog började jag veckan med att halka efter lite här på bloggen. Det var för att jag gav mig ut på böljan blå för att jobba. Tyvärr fanns det ingen täckning på båten. Men nu är jag tillbaka igen 🙂 Jag åkte på Birka kryss med sångtrion Vocalettes för att göra vår show ”In the spritit of Andrew sisters” som bygger på skivan med samma namn som Vocalettes spelade in förra året.

Denna gång hoppade Pernilla in för Maria Wells som annars är ordinarie i gruppen.

Vocalettes. Här med Hanna Wanngård, Caroline Jönsson och Pernilla Cowan. Foto: Marie-Therese Karlberg

Man kan ibland tycka att det är sunkigt att åka ”Finlandsbåt” men jag tycker det är så himla mysigt att åka på Birka kryss. Birka paradise är ju det enda riktiga kryssningsfartyg som går på Östersjön. Med det innebär att det inte tar några bilar.  Alla som åker med  är på en kryss för att mysa, äta gott, gå på SPA och titta på underhållning. Under ett halvårs tid sjöng jag och Niklas Andersson tillsammans på Birka varje tisdag med vår musikalshow. Det finns flera härliga människor som åkte varje tisdag för att titta på oss. Fantastiskt mysigt. Då lärde man känna alla de underbara människorna litegrann. Oftast var de lite äldre och hade mycket härliga berättelser att dela med sig av.

Niklas Andersson och jag sjunger duett

En amatörinspelning från musikalföreställningen gjord av en av gästerna.

Vad som var så härligt var att flera av dem valt att åka med även på denna kryss nu när Vocalettes skulle sjunga så då fick jag nöjet att träffa dem igen.

Tiden går så otroligt fort bara. Som vanligt… mitt liv är en ständig kamp mot klockan tycker jag. Jag vill hinna med så mycket. Men det går för fort.

Vi hann i allafall mysa med en god middag på kvällen, soundchecka, sjunga litegrann i pianobaren och en sväng i taxfreen innan det var tid för att sova.

Ev vansinnigt god efterrätt. Lingonpaj med vaniljglass och kolasås. Den ska jag definitivt ta efter!

Dagen efter gick jag upp tidigt för att hinna med en välbehövlig massage innan det var tid för att repa ihop oss före show.

Showen gick bra och var väldigt uppskattad hos publiken. Som jag tidigare skrev bygger ”In the spirit of Andrew siters” showen till största delen på Andrew sisters låtar med deras sätt att blanda stämmor till fina harmonier, men vi blandar även upp det litegrann med våra egna tunréminnen och olika musikaliska bakgrunder. Det blir en spännande musikalisk resa.

Titta gärna in på http://www.vocalettes.se/. Där kan ni hänga med på vad vi har för oss och även beställa vår CD eller vår nya remixsingel ”love the 40s”.

Kram Caroline

 

Kommentarer