Teater är terapi!

Vad är det för vindar som blåser i omvärlden och i Sverige? Vad har människor behov av? Vad har du behov av? Vad är livskvalitet för dig?  Att vara frisk, att umgås med dina barn, att hinna träna, att vara kär eller att ha pengar på banken?  Den här veckan håller jag utbildning i omvärldsanalys och att använda sin kompetens i andra miljöer för kulturarbetare. Det är Kulturkraft Väst som arrangerar. Idag gör vi en omvärldsanalys och funderar kring vad det finns för behov av kultur? Jag tänker att livet skulle vara väldigt tråkigt om det bara handlade om materiella ting och jag är glad att jag fått med mig något annat hemifrån. Tänker på min teaterelev som är jurist sa till mig häromdagen; att när han går ut efter vårt teaterpass är det som han lyfter och flyger fram på lätta steg. Han har fått leka i två timmar – det är som värsta terapin! Jag önskar att alla vi kulturarbetare kan dela med oss av den glädjen. Det är inte sant att den som har mest prylar när han dör vinner.

 

Kommentarer