Jag gör världen vackrare

Säger Nina Nordström, en av de konstnärer jag haft förmånen att arbeta med och utveckla under min Göteborgsvecka med Kulturkraft Väst. Titta på Ninas bilder på Göteborg på vackrare.com och upptäck potentialen vad en konstnär kan göra för en stad, en produkt eller vad helst du vill marknadsföra. Om inte Göteborg stad ser potentialen i vad Nina kan göra för staden är de dumma i huvudet. Maria, operasångerska som bott i USA vill marknadsföra den svenska sångskatten till de 80.000 turister som landar med kryssningsfartyg i Göteborg varje år. Christian som ser ut som Brad Pitt och är självklar på scen vill föreläsa om Kreativ Hälsa för att förebygga ohälsa. Kultur kan vara ett alternativ till olika destruktiva beteenden. Ett sätt att tömma sig själv. Moa vill dansa i Europa och flytta ut danskonsten i det offentliga rummet. Moa tar andan ur oss med sin begåvning. Vackra Susanna brinner för genusfrågor och vill ut på företag och gestalta genusfrågor med medarbetarna för att den lagliga jämställdhetsplanen ska få liv och gestaltning och inte bara bli ord på papper. Coola, norska dansaren Anne som också är kommunikolog vill stärka ungdomars självkänsla med kompetens genom kultur och musikalartisten Oskar som redan vid 26 år är en driven entreprenör skojar med alla med sin konferensidé ”den ultimata störningen” som handlar om beteenden på ett humoristiskt och interaktivt sätt. Det finns så många idéer och så mycket kompetens bland konstnärer och kulturarbetare. Jag har haft en underbar vecka som ni förstår. Släpp in kulturkraften och gör världen vackrare!

 

 

 

 

Kommentarer