Inspirerande dagar i New York – mer av det!

Nyss hemkommen från New Tork där jag var inbjuden gästtalare på Swedish-American Woman´s Conference. Rubriken var Balancing Life och jag stod minsann som keynote speaker (!) tillsammans med Catarina Dolsten, som arbetar med att hjälpa kvinnor, mest gravida kvinnor till bättre födslar, villkor, hygien, chans att skaffa arbete etc  och Karin Hehenberg som forskar och är expert på autoimmuna sjukdomar. Hon talade om talade bland annat om gåtan varför så många blir allergiska och får ms. Vad kan vi göra? Finns bromsmediciner?

Vi samlades på den berömda restaurangen Aquavit, nu ombyggd och de har även ett konferensrum där vi, ett 70-tal gäster, var med påföljande middag. Ordföranden Renée Lundholm hälsade välkommen och stod som värd för kvällen också.

Nästa dag hörde vi om trender med Sofia Ulver-Sneistrup, professor från Lunds universitet.

Vad fordras för att skapa innovativa ledare, var rubriken med två amerikanska ledare och Catarina Ericsson från PwC samt Johanna Fagrell Köhler från Movimiento. Lotta Edling från Dagens Industri ledde denna intressanta panel.

Det exklusiva magasinet Town & Country presenterade sin nya look och satsning. Och vi fick många spännande tankar och igenkännande skratt när det talades om hur vi kommunicerar globalt idag. Helene Barnekow med flera talade kring hur vi ständigt är uppkopplade och påkopplade.

Så var det lunch på The Princetown Club och jag fick sitta med både den enda svenske närvarande mannen Rune Borg, ordföranden Renée, Sofia Ulver och prinsessan Madeleine, som senare skulle berätta om sitt arbete med Childhood och vad Childhood ägnar sin verksamhet åt.

Det blev mycket fängslande när Prinsessan berättade och man märkte hur engagerad hon är!

En härlig panel med starka kvinnor, som antingen startat sina egna varumärken eller driver storföretags vidare, diskuterade kring hur man kan kombinera både att vara innovativ och konsekvent. Under den inspirerande  Eva Livijn-Olins ledning, gallerist från Futura i Stockholm, talade bland annat Efva Attling, Linda Björk från Amore, Maria Veerasamy Svenskt Tenn, Leija Graaf, Select Collection och Mary Kay, Electrolux. Pia Gideon var vår moderator och lämnade också summeringen av de två dagarna med den äran!

Visst ville vi delta igen! Så många intressanta möten med både panel deltagare och publik. Välorganiserat och trevligt.

Så hann jag med att gå på Metropolitan. Såg operan Billy Budd där bland annat John Daszak hade en huvudroll och gjorde debut på den klassiska operan. Han är gift med Jaqueline i Divine, som också var där förstås för att hylla sin kollega och John fick stående ovationer!

Moma muséet hann jag med där en utställning av fotografen Cindy Sherman var häftig och annorlunda. Såg även Diego Riviera från Mexico, känd mural målare, gift med Frida Kahlo, Picassoutställning på Galleri Gagosian, promenader i Central Park. Ja det var en inspirerande vistelse och allt blommade och var så oerhört vackert just den dagen jag skulle åka hem!

Alexandra

 

Kommentarer