Nakenchocksbelägen

Känner mig både hög och låg idag!
Hög för att jag blev uttagen som finalist i musiktävlingen ”Svensktoppen nästa” i år igen med min låt ”Ska jag välja kärlek”. Det innebär att det finns en mikroskopisk chans att jag kan få uppfylla den dröm som jag burit sen jag var 10 år. Nämligen att få delta i Melodifestivalen, vilket annars skulle vara totalt omöjligt för mig. En plats i Melodifestivalen är nämligen priset för den som vinner riksfinalen i Göteborg i augusti.
Tänk er synen att jag, en 46-årig okänd kvinna i mina bästa år men långt ifrån nakenchocksbelägen, från Norrland skulle stega fram till Christer Björkman, sträcka fram handen och säga ”Tjena, nu är jag här”! Vad förvånad han skulle bli och vilken känsla det skulle vara!
Men det är ju såklart en låååång väg dit och superduktiga, superhärliga och också hårt arbetande kollegor som jag ska tävla mot eftersom det visade sig att jag har en relation till allihop. Jag har nämligen jobbat med alla på olika sätt. Alla utom en har också uppträtt i Våningen, ni vet den fest- och konsertlokal som jag startade, ägde och drev i flera år men som jag stängde förra sommaren efter mycket vånda och stort besvär.

Det är just Våningen som gör att jag också känner mig lite låg såhär på eftermiddagen. Hade nämligen bestämt möte idag med en vaktmästare som skulle släppa in mig i det som tidigare var Våningen för att hämta några saker som jag glömt kvar där. Idag är det ju inte Våningen längre (Våningen är ju mitt namn) utan bara en tom och ödslig lokal som gjorde mig väldigt sorgsen.
Jag kastades tillbaka till så många olika känslor, både bra och dåliga, att jag blev illamående.
Vad tiden med Våningen och allt det som hörde till den verksamheten gjorde med mig, både fysiskt och psykiskt, orkar jag inte ens prata om, mer än att jag inte har hämtat mig än. Det är nog till och med så att det inte är förrän nu, snart ett år senare, som jag börjar känna av sviterna.
Därför är jag så tacksam för musiken som alltid finns där för mig och är en läkande kraft. Orden och melodierna som kommer till mig och som ofta är en slags sammanfattning av nåt jag känt, eller nåt som hänt. Både mig och de runtomkring.

Låten som kommit med i tävlingen heter ”Ska jag välja kärlek” och handlar om att man går igenom livet och möter olika besvikelser och sorger men såklart också en massa bra saker och att man oftast har en möjlighet att själv välja vad man ska stoppa i sin korg för att må bra.
”Ska jag välja kärlek, ska jag förlåta, för mig är du viktig, vill inte ha sorg
Får ta sina strider för hur man blir lycklig, det är väl det som är livet, hur man fyller sin korg”.

Jag väljer kärlek
Kram Susanne

Kommentarer