Vi glömmer lätt alla som ställer upp

Tänk så tunt det lager är som skyddar oss vid en olycka! Så hjälplös man blir när man råkar ut för en olycka. Och så underbart med de människor som ställer upp, är medmänniskor i en utsatt situation.

Det var en onödig liten olycka jag råkade ut för, som fick mig att tänka till, och se att vi har fullt med snälla och vänliga personer runt omkring oss.

Vi uppmärksammas på dem som är våldsamma, begår brott och glömmer därför att merparten är ju väldigt vänliga och hjälpsamma!

Vardagshjältar.

Jag är stolt över att Mari Ljungstedt, vår 2.6 ambassadör, även är ambassadör för SOS barnbyar i TV 4:as program från Ghana. Hon är på plats med bland annat Ernst Kirchsteiger och bidrar till att vi alla ska få upp ögonen för hur mycket det finns att göra för att hjälpa de mest behövande, barnen, i många länder.

Sen tänker jag ett steg till. Hur alla deras mammor behövs De behöver vara friska och starka för att finnas där för sina barn. Bland annat därför har vi, 1.6 ett projekt här i Sverige för Kvinnor från tredje land, som Asien och Afrika. Vi kallar det Hälsoskolan, för det är en slags kurs om hälsa och samhället och den ger kvinnorna nycklar till att tackla sin vardag.

Det gör även vårt andra projekt Kulturpaletten, som vänder sig till utmattade kvinnor, och vi ger dem möjlighet att genom fem olika slags kulturutövningar; dans, teater, film, musik och show, hitta tillbaka till sin form, sin styrka. Helt naturligt. Med samtal. Utan läkemedel.

Livet är underbart, men skört…

Alexandra

Kommentarer