Det är inte hur du har det som skapar din verklighet – utan hur du tar det …

Ny vecka – nya möjligheter! Jag brukar säga att bara att vakna är en vinst! För om jag vaknar – betyder det att jag lever. Och lever jag – betyder det att jag kan förändra det jag inte gillar och förädla det jag tycker om och bjuda in mer av det jag vill ha mer av! Alltså – lever jag har jag ALLA möjligheter att skapa det jag vill se!

Mycket av det vi ser i vårt liv – är det vi själva som planterar. Genom vårt tanke- och känslofokus, som ligger till grund för hur vi väljer att agera som i sin tur ligger till grund för det vi sen drar till oss.

Självklart kan det komma in saker i vårt liv som vi INTE står som ansvariga för, men hur det ska få påverka oss, vad vi gör av det och hur vi väljer att hantera det – är ändå alltid till syvene och sist vårt eget val. Hårda ord kanske det känns om du har saker i ditt liv som är tuffa att hantera och jag menar INTE att förringa någons svårigheter – INTE PÅ NÅGOT VIS!!!! – men, många tror att det är det enda sättet att välja att se och hantera svårigheter på, att fokusera på just svårigheterna som ÄR. På ens limiterade eller kanske till och med obefintliga möjlighet att förändra den rådande situationen. MEN,  man kan också välja att se det egna valet som en styrka. Att vi ALLTID kan hitta nya vägar om vi bestämmer oss för att vi kan förändra och att vi istället för att fokusera på svårigheterna – istället letar efter möjligheterna att förändra det som är. Att aldrig tillåta oss att tvivla på att det finns ljus även i ett totalt mörker … För det är som bekant inte som vi har det – utan som vi tar det – som är skillnaden som gör skillnaden för hur vi tänker, känner och agerar och som också ligger till grund för resultaten vi ser…

När vi ser oss själva SOM ett offer i en situation, så fråntar vi oss styrkan att kunna förändra den. För att VARA offer – betyder att vi inte tillskriver oss själva någon egen styrka, utan ser det som att vi styrs av yttre makter som vi inte rår på. Men om vi istället väljer att se att vi FALLIT offer FÖR en situation, då låser vi inte oss själva i tanken att det är en återvändsgränd, att vi inte kan förändra det vi inte gillar, utan här ger vi oss själva ”space” och tillskriver oss själva kraften att själva kunna skapa en förändring! Det kanske låter som en ordlek – och ja, det ÄR det, men det är en viktig ordlek som handlar om hur DU väljer att fokusera! Och vilken kraft du ger dig själv genom att se det utifrån ett möjlighetsperspektiv. Ett kraftperspektiv.

Vill du veta mer om hur du kan ta kommando över dina tankar och inte låta dem ha kommando över dig, och få en massa starka verktyg som kan hjälpa dig att skapa en önskad förändring, så finns min bok JAG BLIR VAD JAG TÄNKER hos de flesta bokhandlare, både fysiska och på nätet. Vill du ha personlig konsultation, kontakta mig på lili@liliost.se

With Love/Lili

Kommentarer