Hopp för hiv-smittade

Äntligen ett genombrott när det gäller hiv. Läser idag i tidningen att en liten 2,5 år gammal amerikansk flicka som föddes hiv-smittad nu är friskförklarad! Hon fick en snabbehandling bara 30 timmar efter födslen. Hoppas nu att fler kan få del av denna framgång!

Vår egen bröstcancervård är däremot verkligen eftersatt. Att cyniskt dra ut på tiden med besked till kvinnor som har ångest inför att just att få veta. Och så inte omgående få behandling. Nej något måste ändras i de system som lägger hinder i vägen.

Dessutom får det inte bero på lönsamhet om vår generation och äldre ska få vård eller ej. Snuviga yngre ger mer inkomst till mottagningen än multisjuka äldre som därmed inte får adekvat hjälp! Läs Dagens Nyheters avslöjande serie ”Den olönsamma patienten” om sjukvården i Sverige idag.

Sol och hög luft ger glädje. Nu längtar vi efter vården här upp i norr. Ett säkert vårtecken är Woman in Red för Kvinnohjärtat!, som drar igång över hela landet denna veckan. Kom till Oscarsteatern i Stockholm på onsdag 6 mars. Dela vår glädje över stipendierna vi ska dela ut till forskare på kvinnohjärtat, lyssna på musik och  sång, titta på modevisning i rött.

Välkomna!

Alexandra

Kommentarer