Dags att bli modigare?

Säger du ja ibland, fast du skulle vilja säga nej? Undviker du konflikter för att de är besvärliga? Låter du andra gå över dina gränser för att det är jobbigt att säga ifrån?

I sådana fall är du som de flesta av oss, lite småfeg ibland. Det är inte så farligt att vara rädd då och då – det är vi alla. Men om du märker att den där rädslan hindrar dig från att leva ditt liv fullt ut, stoppar din kreativitet eller livslust, ja – då är det dags att stärka ditt mod.

Efter att ha varit chefredaktör några år på Sveriges då största tidning om personlig utveckling, PS! började jag fundera över vilken egenskap som egentligen var viktigast för att vi ska må bra på insidan. Samtidigt insåg jag att jag själv var lite mesig ibland, och ganska många andra kvinnor med mig. Jag lät ibland andra köra över mig, jag sa inte alltid vad jag tyckte och jag vågade inte riktigt fullfölja mina drömmar. En av drömmarna var att skriva en bok om personlig utveckling.

När jag satt med dessa tankar på en strand på Kreta kom så äntligen beslutet. Jag ska skriva om rädslor och hur du kan övervinna dem. Jag googlade ”mesiga kvinnor” för att kolla vad som skrivits redan. Då fick jag frågan ”Menade du modiga kvinnor”? Ja, självklart!

Två år senare kom boken Mod – Stå upp för dig själv ut på Natur & Kultur. Sedan dess har jag fördjupat mig ännu mer i vad det innebär att vara modig och vad det är som stoppar vårt mod. Jag har föreläst och coachat flera individer och grupper till mer mod. Och jag har upptäckt att med mer mod vinner du både självrespekt och respekt från andra.

Nu i april ska jag blogga om mod här på onsdagar. Förhoppningsvis får du både tips, råd och inspiration till ett modigare liv. Men börja gärna fundera redan nu över något du säger ja till, fast du egentligen inte vill, och testa vad som händer om du säger nej. För varje nej du säger till något du inte vill, ger du utrymme för ett rungande ”JA!!!” till något som du verkligen vill!

Den 12 april ska jag föreläsa om Mod på en frukost med 1,6 miljonerklubben. Kom gärna dit! Blir du nyfiken på mig och vad jag gör får du gärna titta på min hemsida www.gerlofson.se eller gilla min grupp på facebook ModLedarskapFörändring.

978-91-27-12135-5_r

 

 

 

Kommentarer