B.A.B.Y BOOT CAMP del 3

Jenny RosengrenGod kväll på er!

Jag har precis trotsat alla ursäkter som har hoppat som grodor ur munnen på mig under dagen och eftermiddagen och tagit mig ut på ett löp- och intervall pass efter en lång dag på jobbet, barnhämtning, middagslagning, barnbadning och dammsugning. Ja, ni som har barn vet hur det funkar, det egna ego kommer rätt så långt ner på listan i vardagslivet. Och när lugnet har lagt sig i hemmet så ropar soffan allt högre och ursäkterna att bara vilja krascha framför tv:n kan ibland göras oändligt lång.

Men det är här du ska tänka ett steg till, motion = energi, ju mer motion du får in i din vardag, desto mer energi får du och oftast så håller sig ursäkterna långt borta. Motionen blir en del av din livsstil istället för något som i början kan kännas som ytterligare ett moment att få till i vardagslivet.

Nu är det inte många dagar kvar tills vi ses ute på Djurgården och den Stora Hälsodagen, jag hoppas att ni har övat ordentligt med de första sex övningarna, här kommer ytterligare tre och imorgon skriver Terese om de sista.

Övning: Basic armhävning

Gör så här: Armhävningsposition, här kan du välja att ha fötterna eller knäna i marken. Böj armbågarna och gå ner med bröstkorgen mot marken och tryck upp igen. Tänk på att hålla magen spänd.

armhai--vning

Armhävning på fötterna för den mer träningsvana motionären …

armhai--vning2

Eller med knäna i backen dom stöd för nybörjaren. Inget är bättre eller sämre, det viktiga är att man håller igång!

Du tränar: Armar och bröst

Övning: Sidoplanka

Gör så här: Handen i marken under axeln, rak och spänd kropp. Andra armen utsträckt i luften. För mer utmaning sänk höften mot marken och gå upp. Håll en rak linje i kroppen genom hela övningen.

Du tränar: Bålstabilitet och kroppskontroll

sidoplankan2

Övning: Hälsande hunden

Gör så här: Stå på knä med händerna under axlarna och rak rygg. Sträck ut ena benet. För mer utmaning sträck även ut motsatt arm. Växla ben och arm.

Du tränar: Ländrygg, rumpa och axlar

hai--lsande-hunden2

hai--lsande-hunden

Hoppas att du får en fortsatt fin vecka och att vi ses på söndag! Om ni vill hälsa på mig innan så hittar ni mig HÄR!

Kraaam
J

Kommentarer