Entreprenörer minskar matsvinnet

Idag vill jag ta upp några exempel på hur man kan minska matsvinnet genom entreprenörskap. För några månader sen var jag och besökte företaget Allwin (http://allwin.nu/) i Göteborg. De delar ut mat som blir över i livsmedelsbutiker till behövande via församlingar etc.

Av livsmedelsaffärerna tar de ut en avgift för de varor som de av en eller annan anledning inte kan sälja men som fortfarande är fullt ätbar. Allwin gör stor nytta och det är många i vårt samhälle som inte äter sig mätta varje dag.

Ett annat företag träffade jag i Skåne när jag var runt på min mat turné i våras var ett gäng unga tjejer som drev företaget Cadeau som säljer doggybags till restauranger och storkök. https://www.facebook.com/CadeauUF

Det är fortfarande lite tabu att ta med sig maten hem i Sverige vilket är märkligt. Därför är jag glad att de här tjejerna tar sig an uppgiften att försöka att förändra inställningen till Doggy bag. Jag hoppas att vi får fler entreprenörer som vågar satsa på att minska matsvinnet, en av vår tids stora utmaningar.

Anslut dig till min kampanj ”Basta till matsvinnet” här: https://www.facebook.com/BastaTillMatsvinnet?fref=tsbasta-matsvinnet

Anna Maria Corazza Bildt

Kommentarer