Snabbvisit i Göteborg

Idag är jag på den stora Kvalitetsmässan i Göteborg, det är avslutningsdagen för Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Där är jag en av 168 personer som talar i ett timslångt miniseminarium. Jag kommer att prata och signera min nyutkomna bok, biografin ”Livet är en dröm”.

Direkt därifrån bär det av vidare till 1.6 stora inspirationskväll på vackra Park Aveny. Under kvällen ska vi lära oss lite mer om förmaksflimmer och stroke hos kvinnor, bältros och adhd hos unga vuxna. Men även få lyssna till författaren och journalisten Eva F Dahlgren som ska berätta om kvinnors utsatthet, politik och rasbiologi i Sverige på tidigt 1900-tal.

Seminariet avslutas med att frilansjournalisten Anna Cederberg Gerdrup berättar om idén att lära känna olika kulturer genom mat och traditioner och boken  ”Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön” som maten lyfter fram det positiva med att bo i en mångkulturell stad.

Vilken spännande kväll! Och för mig slutar den inte där. När svts Debatt drar igång med kl 22 finns jag på plats för att diskutera kvotering till styrelser.Igår sa ju EU-kommissionen ja till att minst 40 procent av ledamöterna i börsbolagens styrelser bör vara kvinnor år 2020.  Detta intresserar mig mycket och vi bjöd ju nyligen in till ett samtal utifrån just detta EU-förslag. Ni kan se programmet här.

Att vi vill se fler kvinnor i styrelser och på ledande positioner är inte en nyhet. Men vi vill också hjälpa kvinnor och ge dem möjligheter att axla det ansvar som detta betyder. Så det går att sitta i styrelser och vara vd och samtidigt ha familj. Nu är EUs beslut bara ett direktiv så länderna beslutar själva. Sverige har hittills inte varit för lagstiftande kvotering, vi får väl se vad detta beslut leder till.  Spännande blir det med kvällens debatt!

Alexandra

kvalitetsässan
Med moderatorn Pernilla Warberg som samtalade med mig under Kvalitetsmässan
debatt
I Debatt tillsammans med Jenny, Birgitta Reinfeldt ordf Styrelsebalans och Gunilla Almgren från Företagarna Göteborg

 

Kommentarer