En kvart om dagen…

Stå dig stark i bergposition
Stå dig stark i bergposition

Jag har alltid varit i rörelse, även när jag varit skadad. Med dansen som bakgrund fick jag rutin på rörelse och träning som del av min vardag i tidig ålder.

Ju äldre du blir desto större behov av rätt rörelse och träning. Bygg styrka. Behåll din smidighet. Förbättra din balans.

Jag njuter av livet mitt i livet och är tacksam för varje ny dag. Dessutom får jag prova alla mina teorier om wellness både på mig själv och andra. Mitt citat lyder:

”Hälsa = funktion. Wellness = kunskap som leder till hälsa”

 

Jag mixar följande recept på motion, varje dag och inga undantag!

  1. Styrketräning
  2. Promenad
  3. Yogalates (yoga och pilates)
  4. Meditation/Mindfulness
  5. Dans

Lite ger mycket. Minutträning och en kvart om dagen. Hemma. Utomhus.

Bonus och variation på detta är:

  1. Simning
  2. Träning med boll
  3. Cykla
  4. Vandring
  5. Step up träning

På bilden ser du min favoritposition och övning i yoga = bergposition. Den kan du öva varje dag, fysiskt och mentalt. Genom att stå stilla med stark kroppshållning och fokusera på din andning och hålla tanken frånvarande, ökar du din närvaro och din förmåga att dämpa stress och agera mer effektivt i nuet. Det är med den känslan du sedan möter stress och utmaningar i vardagen, vilket är en del av vårt liv. Inte alla dagar är perfekta i praktiken men vår inställning kan göra dagen perfekt och fantastisk utifrån vår inställning till det som händer. Inta mental bergposition, anta livets utmaningar, andas lugnt och tänk positivt. Låter enkelt?! Lika enkelt som att stå stilla i bergposition 😉

Har du svårt att komma igång eller ta dig tid för träning? Du är inte ensam. Bästa sättet är att börja minutträna ”här och nu”. 5 minuter av övningar ger dig ökad motivation till 15 min.

Gör något idag. Varje dag.

Kommentarer