Mina tre bästa nyårstips!

Yoga mycket 2014!
Yoga mycket 2014!

2013 går mot sitt slut och snart börjar ett nytt år med nya möjligheter.

Nyårslöften ligger i luften med goda intentioner. Ett litet tips där… var realistisk! Tänk istället att varje dag är som nyårsafton och varje ny dag en nyårsdag med möjligheter att börja om och göra det bästa av resten av ditt liv.

Här kommer mina tre bästa nyårs-fokus-tips:

  1. Årsbok – din egen balans- och resultaträkning. Avsätt en stund för dig själv. Reflektera över året som gått och gör en önskelista vad du vill uppnå för ditt välbefinnande och liv 2014. Gör upp en plan med dig själv men sätt inte för höga krav. Skaffa dig en tom anteckningsbok och ge den titeln ”Mitt bästa 2014”. Skriv tre konkreta mål du vill uppleva, utföra och satsa på varje månad. Notera tankar, fyll på i boken och låt den bli din personliga guide under året, likväl som en årlig tradition.
  2. Nyårsstädning för kropp, tanke och själ. Rena och rensa – starta året i bästa känsla. Hemmet: Gör en nyårsstädning från golv till tak och i alla dess vrår. Tanken: Sortera bland dina tankar och uppmärksamma gamla tankemönster som du kan damma bort. Fokusera på nya tankar som ger en bra känsla. Kroppen: Avsluta dagen med hemma-spa och en egen helkroppsbehandling. Börja med kroppspeeling, ansikts- och hårmask, bad/dusch, pedikyr, massage och avsluta med manikyr, te och avkoppling.
  3. Dämpa stress och skapa balans. Skapa en rutin att avsätta fem minuter varje dag för en enkel men effektiv meditation. Se till att du kan vara ensam och stäng av mobiler och datorer. Sätt dig bekvämt eller lägg dig ner. Blunda och fokusera på din andning. Andas in och ut genom näsan med stängd mun. Låt inandningen bli lika lång som utandningen. Släpp sakta taget om dina tankar och landa i stunden ”här och nu”. Upprepa denna övning när du upplever stress eller inför situationer som utmanar din balans.

Tack för i år. Önskar er alla ett riktigt gott slut och ett fantastiskt nytt och magiskt 2014.

Lev väl. Lev nu. Lev balanserat.

Vår bästa tid är alltid NU. 

Annette

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.