Ta vara på vardagen!

Ta vara på vardagen!

Bild 4

Friskvård, egenvård eller egentligen allt vi behöver göra för att skapa balans i kropp, tanke och själ hamnar ofta på listan att göra när vi får tid över. Många har den bästa ambition att ”ta hand om sig” men vardagen tar över, man får mer att göra, problemlösning uppstår och plötsligt är dagen slut. ”Att-göra-listan” väger oftast över ”att-unna-sig” listan. Allt handlar om balans. Det är viktigt att du sätter din balans främst och tid för dig själv på förtur. Se dig själv som din egen VIP i livet.

Varje dag utmanas vår balans i livet. Det händer saker vi inte räknat med. Även med den bästa agenda och tidsplanering för dagen får vi ofta ändra om och hantera dagen och situationen som den är. Se det inte som något negativt. Se det som livets eviga process. Det enda som är beständigt är själva förändringen.

För att skapa bättre balans och få den där tiden du behöver för egenvård vill jag med denna film lägga fokus på allt du kan göra på tid du ändå avsätter till vardagens rutiner. Låt det bli en rutin att ta vara på vardagen och där och då skapa mer balans i ditt liv.

Vi transporterar oss dagligen med bil, buss, tåg, flyg, båt eller till fots. Låt din transporttid bli din balanserande tid. När du kör bil måste du givetvis fokusera på själva körningen men du kan göra det bästa för stunden genom att sitta rätt, andas bra och jobba med positiva tankar. Lyssna på musik som får dig att må bra. Varje gång du åker tunnelbana, tåg, flyg eller buss kan du använda tiden effektivt.

  1. Sitt rätt med bra hållning och aktivera den osynliga korsetten av styrka.
  2. Blunda gärna om du känner dig stressad. Fokusera på din andning.
  3. Lyssna på musik som dämpar stress.
  4. Läs en bok, skriv att-göra-listor, planera din tid, reflektera, meditera och filosofera.
  5. Rengör händerna med handsprit och massera därefter in en skön handkräm.

Samma sak när du går och står. Välj att ta trapporna före hissen. Oavsett om du går till bussen, till fikarummet eller till affären – aktivera styrkan runt mage och rygg som jag kallar för den osynliga korsetten av styrka. Uppmärksamma dina tankar och dämpa stressen när den kommer. Att stå i en kö = värdefull tid för att stå dig stark och skapa balans i kropp, tanke och själ.

Ta vara på den tid du har. All-tid är bra tid. 

Kommentarer