Kvinnorna in i historieböckerna!

Hurra! Nu höjs röster för att våra historieböcker ska skrivas om. Kvinnorna ska lyftas fram och bli mer synliga för vad de faktiskt gjort.
För visst har kvinnor  i alla tider styrt och  varit statsöverhuvud, mäktiga drottningar, ministrar,  ja tagit hand om  hela länder när männen var ute i krig!

Och inte minst drivit  företag! Det finns numera mycket forskning som visar att kvinnor har drivit både gods och gårdar, bruk och handelshus i flera sekler.

Ju mer unga flickor får läsa om kompetenta kvinnor i historien desto mer vågar de i nutid.

Alexandra von Schwerin, ordförande i Skarhults kulturminne och redaktör för ”Den dolda kvinnomakten”, Carin Bergström, docent i historia, Dick Harrison, professor i historia vid Lunds universitet, Svante Norrhem, professor i historia vid Umeå  universitet, Peter Ullgren, docent i historia vid  Linköpings universitet och Eva Helen UIvros, professor i historia vid Lunds universitet medverkar alla i en ny bok där man tar upp denna vita fläck i historien – den att det faktiskt var kvinnorna som styrde!

Alexandra

Kommentarer

Ett svar

  1. Som tidigare mycket bra program av verkligt bra föreläsare. Tyvärr är vi många som
    var besvikna att köa 1/2-1 timme i snålblåst. Dessutom kaos vi paus för matkö och svårt för många att hitta en sittplats. Medlemmar borde ha företräde- Många var engångs besökare. Borde delas upp i två omgångar
    MVH Inger Lundström med flera väninnor Hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.