På seminarium i Halmstad

Det är alltid lika trevligt att få komma ut i landet och träffa alla er engagerade medlemmar! Igår var det full salong och fin stämmning på vårt seminarium om parhälsa, osteoporos och bältros på First Hotel Mårtenson i Halmstad. Det blev även en spännande politisk diskussion om bland annat orättvisor i vården med representanter från Region Halland.

Vi började med att lyssna till Eva Ribom Bornefalk, överläkare Hallands sjukhus, som gav oss insikt i olika aspekter kring osteoporosvården. Även här fick vi höra politikerna Ulrika Jörgensen (m), Bengt Eliasson (fp), Eva Ribom-Bornefalk och Margit Bik (s)  debattera kring den lokala situationen i Region Halland. Moderator var överläkare Katarina von Bothmer Östling, Kvinnokliniken Halmstad

Osteoporos är en synnerligen viktig fråga eftersom så väldigt många, kvinnor i synnerhet, lider av skör benstomme. Vi måste alla så gott vi kan i tid stärka våra skelett, därför fanns även vår hälsoprofil Annette Lefterow på plats i Halmstad för att leda oss i ett kort prova-på-pass av Kathap, en rytmiska dans med fokus på hjärtat som hon själv utvecklat. En förening av indisk kathak och amerikansk steppdans, tapdance, som gör gott för benstommen!

Efter pausen var det dags att få lära sig lite mer kring hur mäns intima hälsa påverkar kvinnor. Det var urologen Patrik Andius från Carlanderska sjukhuset Göteborg som föreläste och kvällen avslutades med att Bertil Christensson, professor Lunds universitet, överläkare infektionskliniken, SUS Lund informerade om bältros, denna smärtsamma och vanliga sjukdom som omgärdas av många myter och missuppfattningar.

Alexandra

Halmstad1
Urologen Patrik Andius från Carlanderska sjukhuset Göteborg talade om parhälsa
Halmstad3
Politikerna Ulrika Jörgensen (m), Bengt Eliasson (fp), Eva Ribom-Bornefalk (s) och Margit Bik (s) debatterade

Halmstad2

 

 

Kommentarer