Att skapa något nytt

Härliga måndag – välkommen!

I dagens inspirationsinlägg som jag gjorde på facebook, började jag med ett citat från Einstein, -”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem som vi skapat med vårt gamla sätt att tänka” OTROLIGT klok devis!

Många försöker dock att komma loss från sina låsta lägen genom att tänka – känna – agera på samma sätt som innan, fast hårdare och det slutar alltsom oftast med att de blir ännu mer frustrerade och fastnar ännu hårdare i det som de försöker komma ifrån..

Känner du igen dig?

Om jag verkligen tittar på citatet ovan, – kan i alla fall jag konstatera en sak, ställa mig själv en viktig fråga – HUR ska jag någonsin kunna få ett nytt resultat om jag envisas med att tänka – känna och GÖRA samma sak som jag gjort innan gällande det jag vill förändra? Det säger ju nästan sig själv att det inte GÅR att få nya resultat genom att göra samma sak… Problemet är att vi fortsätter göra det vi innan gjort, för att det är tryggt. Vi tror att om vi bara tänker att vi kommer få nya resultat, så kommer de. Men vi blir väldigt varse om att det inte räcker med att tänka så, – vi måste även GÖRA ngt annat!

”Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man är på väg”.    Bernie Rhodes

Ytterligare ett bra citat att reflektera över. Vi är så besatta av att hela tiden ta med oss var vi kommer ifrån, och tror att vi hela tiden behöver dra med oss den referensen framåt. Men är det så att det vi kommer ifrån inte gör oss lyckliga, – kommer vi aldrig bli lyckliga av att hela tiden ta med oss det framåt och ha det i fokus. Då behöver vi VERKLIGEN ställa om fokus – på vart vi vill vara på väg!

SÅ, hur skapar man ett nytt resultat i sitt liv, om man tröttnat på att bära omkring på konsekvenserna av resultaten man hittills fått.

Man tar ut en HELT ny riktning. Tänker utanför sin bekvämlighetszon. Gör sig medveten om hur man tänkt, känt och fokuserat gällande det man vill förändra och hela tiden ha i åtanke att påminna sig att inte falla i gamla tanke-känslo-agerande mönster.

VILL du ha ett annat resultat – MÅSTE du göra något annat än det du hittills gjort, annars sitter du där du sitter. Oavsett om du gillar det – eller inte!

Det är bara DU som kan skapa en skillnad i DITT liv! Det är bara DITT ansvar. Det är bara DU som kan göra dig själv både lycklig, harmonisk och framgångsrik. Omfamna det faktum och GÖR något för att komma dit du vill komma!

With Love/Lili


JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev. Anmäl dig här

 

AKTUELLT:  

Är du sugen på att se/köpa min konst, så hänger en utställning från idag på Polishuset i Flemmingsberg. Vill du ha några smakprov gå in på min hemsida www.liliost.se

Den 10/9 medverkar jag på ett frukost seminarium på Essinge konferenscenter tillsammans med Per Holknekt, Odd Molly och Christina Wenngren, grundare av projekt Nima där du får ta del av en stark livshistoria, nycklar till hur du kan öka din egen medvetenhet och vad du kan göra för att hjälpa projekt Nima att befria barnslavar i Ghanan. En länk till evenemanget finns inom kort på min hemsida www.liliost.se

Den 22/9 medverkar jag på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare. Läs mer/boka biljetter HÄR

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst – jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, – mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

Kommentarer