Din fysiska ålder

Din fysiska ålder

Föryngra dig själv.

Se till att du har en positiv attityd till åldrandet. Tänk på att det handlar mer om hur du mår från insidan och ut, än hur du ser ut eller hur gammal du är. Om du mår bra ­så ser du bra ut. Detta är en gyllene regel.

Prova att gissa åldern på människor du möter i din omgivning. Hur ofta har du rätt? Hur ofta har du fel? Du kan säkerligen konstatera att det är näst intill omöjligt att gissa rätt och att i många fall är det plus eller minus 10 år som du har gissat fel. Tänk på att din ålder inte står skriven i din panna om du tror att alla runt om dig ser dig först för hur gammal du är och sedan för vad du kan osv.

Många av mina klienter som har börjat med yoga efter 50 har ofta upplevt samma effekt efter en tid av regelbundet utövande – de känner sig 10 år yngre. Det beror på olika effekter av yogautövande som påverkar kroppen att återhämta funktioner som är mer naturliga för kroppen i unga år, och som behöver lite hjälp att upprätthållas i mogen ålder. Rörligheten har förbättrats så pass mycket att det känns som om de återfått en rörlighet som de förknippat med ungdom och därför mer eller mindre gett upp. Vår kropp kan ses som en fantastisk maskin som kan repareras och förnyas. Vi lämnar in bilen på service, så varför inte förse vår egen kropp med samma service och omtanke som våra bilar? Finns det något som drar uppmärksamheten till sig mer än en skinande gammal veteranbil som blänker som ny? Unna dig samma uppmärksamhet och se till att du har en stark och frisk inre motor som får dig att gasa på i livet och utstråla livskraft. Sätt ner fötterna stadigt på marken, sträck på dig och bär huvudet högt. Skönhet är känslan du förmedlar inifrån.

Varje ålder har sin egen charm och det bästa du kan göra är att bara vara, leva, njuta och ta för dig av dagarna som går. Det enda som är viktigt är hur du mår, hur du fungerar och att du har hälsan att leva dina år på bästa sätt.

Var tidlös. 

Kommentarer