Succé på Östersjön

Vår traditionella höst-författarkryssning på Östersjön blev en verklig succé. Förre justitieministern Thomas Bodström berörde oss alla när han presenterade sin senaste bok ”Det man minns” som handlar om hans mamma Vanja. Boken är en berättelse om Thomas Bodströms uppväxt och hans familj, där mamma Vanja framträder extra tydligt. Hon stod alltid Thomas nära, men drabbades i slutet av sitt liv av Alzheimers och bit för bit försvann hon bort. Vanja var den som alltid försvarade och stod upp för sin son. Hon hejade på Thomas när han ville satsa på fotbollen, gladdes åt hans advokatkarriär och framgångar som författare, och tyckte att det var självklart att han skulle tacka ja till att bli justitieminister. Berättelsen om Vanja hör tätt samman med den om Thomas eget liv.

Majgull Axelsson tog oss med till efterkrigstidens Sverige när hon berättade om sin bok  Jag heter inte Miriam, en gripande berättelse om identitet, utanförskap och mörka hemligheter. Hon, Thomas och alla övriga fantastiska deltagare; Karin Wahlberg, Ylva Yngvesson, Carl Jan Granqvist, Catharina Ingelman-Sundberg och jag blev alla intervjuade av duktiga Lotta Gröning. Stort tack till alla, vi ser redan fram emot nästa års författarkryssning.

Alexandra

bodström
Thomas Bodströms berörde oss alla med sin bok ”Det man minns”
författarkryssning
Karin Wahlgren, Lotta Gröning, Ylva Yngvesson, Majgull Axelsson, Catharina Ingelman-Sundberg Carl Jan Granqvist och jag efter väl förättat värv. Thomas Bodström var ute och ringde när bilden togs.

Kommentarer