Munnen är fönstret till kroppen

Det är inte så många som vet att hälsan i munnen, speciellt tandköttet, spelar en stor roll för hur resten av kroppen. Jag visste det i alla falla inte. Jag tänkte att dålig munhygien är skadligt för tänderna, men jag visste inte att risken att drabbas av till exempel hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes ökar om man inte sköter munnen. Och eftersom hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i världen, känns det otroligt viktigt att lyfta det här.

”Om ögat är fönstret till själen, är munnen fönstret till kroppen”, säger en amerikansk tandläkare vid namn Stuart Froum. Och det är ett bra sätt att se på saken, för tandläkare kan se så mycket bara genom att titta ner i munnen. Som risker för diabetes, luftvägssjukdomar, anemi, stress, oro och crohns sjukdom.

DiamondCleanPink_sammet

Så! Därför ska jag göra lite reklam, jag gör bara reklam om det verkligen är för en god sak. Jag vill tipsa er om en eltandborste som gör gott inte enbart för din mun. När du köper eltandborsten Sonicare DiamondClean Pink under oktober och november kommer 100 kronor per såld tandborste gå till stiftelsen Kvinnor och Hälsa, som samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning på sambandet mellan munhälsa och bröstcancer.

Varför skall man borsta med Sonicare eltandborste?

En eltandborste rengör mer effektivt och tar bort minst dubbelt så mycket plack som en manuell tandborste, eftersom den gör fler borströrelser på en minut än vad en manuell tandborste gör på en månad. Ändå är den är skonsammare mot dina tänder. Munhälsan har direkt påverkan på allmänhälsan och forskare har hittat samband mellan bristande munhälsa och hjärt & kärl sjukdomar, diabetes och bröstcancer. Se till att ha en hälsosam mun!

 Här hittar ni tandborsten!

Jag fick precis hem min och den är så snygg och avancerad att jag blir glad bara av att titta på den!
Skärmdump 2014-10-22 10.48.38

Varför en Sonicare DiamondClean? 

1.            För varje såld DiamondClean pink går 100 kr till Stiftelsen Kvinnor och Hälsa för forskning på sambandet mellan munhälsa och bröstcancer.

2.            Den ger dig vitare tänder på 1 vecka- le & skratta mer det attraherar glädje & släpper iväg negativitet. (you know whats always in style- a bright smile)

3.            Tar bort 7X mer plack än en manuell tandborste- plack är främsta anledningen till inflammation i tandköttet – vilket i sin tur blir en öppen kanal för bakterier i munnen att ta sig ut i blodomloppet.

4.            En lyxig tandborste som laddar i vatteglaset- en tandborste du vill ha framme i badrummet.

5.            Den ger dig en helt ny känska av renhet- Philips Sonicare är det enda eltandborstmärket som bär Tandläkareförbundets logotyp.

 

Pink_2

Kommentarer