Hur håller man ett positivt fokus när livet vobblar?

Äntligen tillbaka!

De e mycke nu…. Mitt bloggande har vobblat lite. Livet har vobblat lite… Har helt enkelt inte hunnit med. Det är mycket jag inte hunnit med, som jag egentligen skulle vilja fokusera på. Men nu har det varit mycket att hantera. Mycket att utföra. Saker som ska lösas parallellt med varandra rent praktiskt, hanteras känslomässigt och falla på plats. Livet kan bli så ibland. Som en limflaska som geggat ihop sig i flaskhalsen och fast man vet att det är fullt med lim i flaskan, får man ändå inte ut ngt annat än tjock, trögflytande och aningens torkat lim. Man kommer liksom inte åt det lättflytande limmet. Vad göra? Jo, man behöver ta ngt för att pilla bort det som sitter och blockerar i flaskhalsen, och är man bara stadig på handen, har tålamod och har full tillit till att ”hanterar jag bara det som sitter ivägen så kommer jag komma åt det flytande limmet igen”.

Om man nu översätter limmet till livet, kan det vara ett förhållande som är det som torkat i flaskhalsen, det kan vara jobbet, det kan vara att livet är för fullt så det kleggiga är stressen över att inte hinna. En del kan känna att det är alltihop… För så kan det bli ibland och känslan av, –  likt de gamla videobanden när man satte på paus, att man bara står och flimrar, är en riktig energitagare. HUR ska man – trots klegg i limflaskehalsen då hitta energi, motivation, tilllit, gott mod, positivt fokus? Ja, det jag har kommit fram till under de senaste månaderna, det är att det är AVGÖRANDE viktigt att INTE sortera bort de saker som hjälper dig att hålla kursen stadig på de uppräknade parametrarna som jag markerat med fetstil.

Nu är jag en grundpositiv person, som älskar att inspirera, som har höga ambitioner att göra gott i världen. Som har en grundmurad positiv livsåskådning, ett starkt positivt driv framåt, en enormt stark vilja och en okuvlig brinnande låga och förmåga att hitta nya vägar. Men jag har gjort det svårt för mig själv att vara mitt bästa jag, för de senaste månaderna har jag, – av olika anledningar, sorterat bort det som ger MIG energi. Först – av tidsbrist. Sen – av energibrist.

För det är det som blir resultatet. Tar du bort det som ger dig energin att vara ditt bästa jag, då blir du så energifattig, att du börjar ta genvägar till att få energi att hantera/leva i situationen som gör att du hamnat i ditt befintliga läge. T ex, istället för att ta en powerwalk som ger energi – äter du godis istället. Istället för att kontemplera, meditera eller bara vara i stillhet – tar du ett glas vin, mera snabbt socker, eller kanske både och. Känner du igen dig? Du är inte ensam! Detta är så vanligt förekommande. JUST FÖR att de flesta av oss inte är medvetna om

1) VAD det är som ger oss kraften att vara vårt bästa jag

och/eller

2) Inte håller det som ger oss energi som heligt och ”untouchable” oavsett hur livet ser ut

Först sorterade jag bort mina powerwalks – av tidsbrist. Sen sorterade jag bort min träning – av tidsbrist. Sen sorterade jag bort både träning och powerwalks – av energibrist. I en period när jag som allra bäst skulle behövt att hjälpa mig själv att hålla mig i en hög energi… Nu ÄR jag fortfarande en positiv person som har alla mina styrkor, mitt driv, mina drömmar, mina mål, min okuvliga lust att göra gott i världen och göra gott för människor, men jag har under en period gjort det väldigt mycket tyngre än det behöver vara, tack vare de val jag gjort under den här perioden. Jag tänker dock, – vilken TUR att jag tillåtit detta och utsatt mig för det så jag, – när jag tar ett steg tillbaka och reflekterar, SER vad det är som är så viktigt som jag nu lärt mig, behöver ta till mig och omsätta i praktiken och dessutom kan förmedla vidare. För det är genom att uppleva saker som vi lär oss vad vi mår bra av – och vad vi inte mår bra av. Vad som funkar – och inte funkar. Vad vi vill ha – och inte vill ha. Vad vi behöver göra för att kunna leva vårt BÄSTA liv – och vad vi absolut inte ska göra OM vi vill leva vårt bästa liv…skapa vårt bästa liv!

Så, – oavsett hur ditt liv ser ut just nu. Om du har ett förhållande som gnisslar, håller på att jobba ihjäl dig, inte trivs på jobbet, med din tillvaro, med dig själv eller vad det nu är i ditt liv som kanske gnisslar. – Vad är det som DU behöver för att kunna vara ditt absolut bästa jag. Kunna må bra i både kropp och själ? Har du ingen aning, är det hög tid att börja reflektera över detta, så du kan börja boosta dig med rätt saker. GÖRA rätt saker! Vet du vad du egentligen behöver, men – precis som jag, prioriterat bort det till förmån för ngt annat, då är det dax att återinföra det i ditt liv och göra det HELIGT!!

Även jag som har ett så medvetet positivt fokus halkar av till slut om jag inte frekvent gör det som krävs för att hålla mig på vägen, men den intensitet som krävs för att det ska få fäste. Det har varit en nyttig läxa och ögonöppnare. Attraktionslagen ÄR frekvent. Den är ALLTID en spegel på var DU befinner dig tanke- och känslomässigt. Den har inga genvägar. Den svarar dig på det DU ger den att jobba med. Vi har ALLT att vinna på att GÖRA DET SOM KRÄVS för att ständigt ha en god känsla i magen, gällande ALLT som har med oss själva att göra. Gör det så ENKELT som möjligt för dig själv att säkerställa detta. Jobbet är ditt, – ingen annans. Ingen annan KAN göra jobbet åt dig. Och du behöver göra det för att få de resultat du vill ha, – igen och igen och igen…

Med stor kärlek/Lili

Kommentarer