Alexandra Charles – TED x Almedalen 2015

IMG_5642

 

 

 

 

Alexandra var duktig i skolan. Hon var ambitiös, hade visioner och ville påverka världen. Hon ville till FN. 

Passionen fångade henne på vägen och hon föll för Noel Charles en stilig, cool färgad man. Att jag skriver att han var färgad är för att Alexandra inifrån fick uppleva hur fördomar förekommer och kan te sig. Hon gifte sig med Noel, flyttade till Sverige och tillsammans skapade de nattklubben Alexandra.

Utan restaurang- eller klubberfarenhet drev hon nattklubben som alla stora stjärnor drogs till.  Trots att det gick bra för Alexandra så fick hon uppleva fördomar inifrån även inom entreprenörskapet – kvinnoperspektivet.

Efter många år av hårt arbete och mycket kul ville hon rota sig och skapa en lugnare vardag.  Hennes mamma Inga var sjuk och återigen kom Alexandra i kontakt med fördomar och diskriminering. Denna gång inom vården.  Hon förfärades över åldersdiskriminering och då hon efter lite research förstod att forskning inom flera medicinska områden framförallt bedrivs på män där mannen är norm tog hon tag i saken.

Tiden var inne. Hon hade bevittnat nog med fördomar med egna ögon och det var dags att påverka världen!

Alla människor har en story. Se Alexandras i TED x Almedalen !

IMG_0060

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag inspireras av människor som vill göra något för att göra vår värld lite bättre, som vill jobba för rättvisa, jämlikhet, medmänsklighet. 

Tack Alexandra för att du inspirerar mig och andra till att göra något för att påverka världen!

/Gabriella

 

Kommentarer