Alice i Sagolandet

Här är några tankar efter att ha läst krönikan ”Alice i Sagolandet” av Tove Lifvendahl i SvD.

Det måste få vara tillåtet att vilja plugga, bli något som gör skillnad. Att Invandrare eller födda i vårt land möter en missunnsam inställning har även jag som ung stött på när man försökte och gjorde sitt bästa för att vara framåt o duktig! Att vara olika måste vara tillåtet, att inte alla vill studera utan i stället ha t ex praktisk kompetens på olika plan – konstnärlig, skapande, kreativ läggning, de som vill ägna sig åt datorer  eller motorer, idrott och sport!

Att människor har olika kompetens och läggning är självklart, tycker jag. Så sorgligt att bli kritiserad för att man lyckas med sin ambition att bli framgångsrik! I fotboll, i näringslivet i arbetslivet, är det anser jag, hårt arbete som skapar framgång. Vi behöver de udda personligheterna, de som sticker ut, de som skiljer sig från mängden och inte bara är stereotypa, utslätade och är som alla andra.

Men att vara som andra är ju också en utopi för många som är annorlunda utseendemässigt, språkmässigt , eller de som kanske är födda med ett handikapp.

All diskriminering är av ondo, låt oss sträva efter att vara så öppna för olikheter som möjligt!

Kommentarer