Att programmera din framtid

Härliga måndag – välkommen!

Nya tag. Ny energi. Nya veckomål! Tar du det? Har du det? Skapar du det? Eller låter du bara dagarna passera lite hur som helst? Ibland kan det vara fantastiskt skönt att bara släppa taget och låta vad som helst att komma in, men om man lever så hela tiden, så är risken stor att man inte får den kvalitén på livet och de resultat som man egentligen skulle vilja ha.

Hur gör du när du bokar tid i tvättstugan? Tittar du i din egen kalender när du kan och stämmer av när det finns matchande tider, eller bokar du en tid på måfå eller som du inte kan men hoppas att det kommer lösa sig av sig själv…

Nu är det ju ett tag sedan man spelade in program som man kunde se senare, men hur gjorde du då det begav sig? Om det var t ex Grand design (ett av mina favorit arkitektur program) som du ville se, som går på kanal 9 på torsdagar, så var du förmodligen väldigt noga när du programmerade in inspelningen att det var rätt kanal, rätt tid och rätt dag. Så det pga slarvig inprogrammering inte blev att du istället spelat in ett halvt program med Bosse Bildoktor och nyheterna på en annan kanal, fast dagen efter….

Hur gör du när du beställer något på nätet, eller från någon klädkatalog? Skulle du komma på idén att skriva ”jag vill beställa en kavaj som jag tycker är snygg, i en färg jag gillar, i min storlek…” Nej, förmodligen inte. Med all sannolikhet fyller du i artikelnummer, storlek, sidnummer, färg eller vad det är för information de kräver för att kunna ge dig den exakt rätta produkten du vill ha.

Tänk om vi var så exakta när vi skapade vår framtid – som vi alltid gör genom vårt nu! Ditt fokus NU, är det som ligger till grund för både hur du känner nu, och vad du sår för dig själv att skörda framåt. Ditt fokus nu, nu, nu är det som programmerar in vilket program det är du kommer att få se framåt! Och är det inte en massa ointressanta eller kanske avskyvärda program du vill tvingas att se i din närmsta framtid, – behöver du se över HUR du fokuserar!

Många lever på ett sätt, med tankar som sår frön av taggbuskar, men blir både förvånade och förtvivlade när de inte skördar doftrosor som är det de vill ha… Men är det positiva resultat du vill ha KAN du inte leva ditt liv med huvudet och dagarna fullt av negativt fokus.

Du behöver bli lika petig med dina tanke- och känslomönster som du är när du lägger in en beställning, för att säkerställa att du verkligen får det du vill ha.

För du får inte det du vill ha, – du får det du fokuserar på. Och matchar inte de två varandra, – kommer du inte få resultaten du eftersträvar, eftersom det du gör är att du vill se Grand design, fast du ställer hela tiden in dvd´n på Bosse bildoktor…

Nästa vecka drar jag igång mitt grupputvecklingskoncept för kvinnor där du lär dig att programmera in de program du vill se… Det finns fortfarande några platser kvar. Maila mig om du vill uppgradera ditt liv till 3.0 så skickar jag info. lili@liliost.se

 

Lycka till med din vecka <3

With Love/Lili

Kommentarer