Vad får dig att må bra?

Hej!

Jag är en av 2,6 miljonerklubbens ambassadörer och hälsokommunikatör (dietist och journalist i grunden) och kommer blogga om hälsa här då och då.  För mig handlar hälsa inte bara om antal kilo på vågen eller hur snabbt du kan springa en mil. Att sova bra, stressa mindre och skratta mer är minst lika viktigt. Om inte viktigare.

Vill du må bättre?

Det kan kännas svårt att ändra vanor och få ordning på hälsan, i alla fall på kort tid. Att försöka förändra allt på en gång brukar inte gå. Därför tycker jag att du ska välja ut den del som är viktigast för dig. Vill du satsa på att äta mer grönsaker, ta cykeln till jobbet, gå och lägga dig en timme tidigare på kvällen, börja på yogakurs eller kanske bara träffa dina kompisar lite oftare? Fundera på vad som är viktigast för dig och börja med det. Ett litet steg för dig, ett stort kliv för din hälsa.

Själv mår jag som bäst när jag kan kombinera natur och storstad, att hitta balansen mellan lugn och puls. Att börja dagen med en hundpromenad i Värmdöskogen och sedan ta tunnelbanan in, jobba och möta upp rolig kompis på bra lunchställe. Då blir det en bra dag. Då mår jag bra.

stina skog

Kommentarer