Dämpa stress och oro här och nu!

IMG_0688

Känner du dig stressad?

Upplever du oro eller t.o.m. ångest?

Är du uppgiven eller har du svårt att känna glädje?

Livet har sin egen berg- och dalbana. Det gäller att vara balanserande för att hitta krafter när man inte har krafter, vända stress till harmoni och kunna vila även när det inte finns tid eller möjlighet för semester och återhämtning.

Här kommer 5 tips som dämpar stress i stunden:

  1. Meditativ och medveten andning. Blunda och fokusera på dina andetag. Försök att göra in- och utandning lika långa. Slappna av i ansiktet och vila inom dig själv.
  2. Promenera, meditera och konversera med dig själv. Ta första bästa paus och gå ut och gå. Oavsett om du är mitt i stan, hemma eller på resande fot. Bestäm inte vägen. Låt den vara spontan. Gå dit du vill i stunden. Fokusera på andningen och reflektera med dig själv och kring din situation. Du kommer att känna stressen sakta in och sakta rinna av dig, steg för steg (bokstavligen!)
  3. Duscha eller bada. Växla mellan varmt och kallt vatten. Detta spa-trick kommer från Romarriket och har smärtlindrande och återhämtande effekt. Det säga att själen dras in sig i kroppen och kommer ut ren och fin 😉
  4. Lyssna på musik som gör dig lugn och glad. Dansa gärna. Det frigör stress och ökar ditt välbefinnande tack vare kroppens egna endorfiner.
  5. Gör något du aldrig gjort förr! Våga utmana dig själv. Gör en bucket-list för din närmsta framtid och skriv upp 10 saker du ska göra eller uppleva. Just do it! Var snäll mot dig själv. Det lönar sig alltid.

Be good. Do good. Feel good.

Wellness-hälsningar,

Annette Lefterow

Kommentarer