Att göra saker som inte leder i rätt riktning

Hej måndag! Snöig och lite grå, men vad gör det så länge man lever… Ibland är det bra att se det ur det perspektivet. Jag har blivit fullständigt beroende av en serie på Netflix. Suits. Innan netflix tittade jag väldigt sparsamt på Tv för jag är ingen tv människa, men nu är det andra serien jag fastnat för. Suits är egentligen inte min ”cup of tea” om man tänker på alla intriger och det hårda oempatiska omänskliga spel som hela tiden försigår. Men det som är så otroligt spännande är relationerna mellan de personer som är med i serien, vad de gör och konsekvenserna som blir av deras val. Och konsekvenserna som blir av deras personlighet och deras reaktioner på det som är.

En av rollerna spelas av en kille som är otroligt känslostyrd och aldrig tänker efter innan han reagerar. Och varje gång han reagerar gör han något som sedan slår tillbaka på honom själv, vilket gör att han konstant ångrar vad han gjort, men han har svårt att se att han själv sätter sig i situationerna genom hur han väljer att reagera och genom vem han väljer att vara. Det som hela tiden räddar honom kvar på advokatfirman, är att han är duktig på det han gör, men han har stora problem i sina relationer till alla runt omkring och han har en ständig kamp inom sig där hela världen verkar vara i maskopi mot honom och han matar sig hela tiden med känslan av oförrätt, frustration, ilska, utanförskap, hämd. Nu är detta en serie, men jag vill ändå dra parallellen till det verkliga livet och dagens fråga handlar inte om Netflix, utan om att göra regelbundna val som ger regelbundna oönskade resultat. Och att gå omkring med en ständig inre frustration.

Vad krävs egentligen för att vi ska bryta ett beteende som inte ger oss de resultat vi vill ha? Till att börja med behöver vår önskan att bryta dem vara större och starkare än beteendet som ger de oönskade resultaten. Motivationen att skapa något annat måste vara större och starkare än beteendet som ger de oönskade resultaten. Vi behöver bli medvetna om våra ärvda och/eller valda sanningar som binder fast oss vid det beteende som inte gagnar oss. Vi behöver bli medvetna om hur våra förväntningar ser ut gällande det som inte blir som vi vill ha det. Och på toppen av allt detta behöver vi bli medvetna om vilken känsla som regerar  i vår mage för att förstå vilken typ av magnet vi har aktiv. För visst har attraktionslagen att göra även med detta. Känslan av vårt beteende hänger tätt ihop med hur vi interagerar med LOA och vad vi genom det skapar i vårt liv om och om igen. Tittar man på karaktären jag beskrivit är det inte konstigt att han hela tiden hamnar i skitsituationer, inte bara på grund av hans temperament utan även hans känslomässiga fokus. Återigen, – detta är tv och en påhittad intrig, men den ligger inte långt ifrån det verkliga livet. Och för någon kanske det är en riktigt copy and paste med vad som försigår i deras liv

Om du precis som Netflix karaktären får oönskade resultat i ditt liv om och om igen som skapas av något som du gör eller inte gör, är en bra fråga: Vill jag fortsätta skapa detta? Om svaret är nej, då behöver du skruva på något i dig själv först för att kunna få andra resultat runt dig. De flesta av oss försöker förändra det som är runtomkring när vi vill skapa en förändring. Men inte lika många förstår att förändringen måste starta inom oss i det vi tänker – känner – hur vi fokuserar – hur vi prioriterar först, – för att något ska kunna förändras runt oss.

Har du något som du vill förbättra resultaten av? Fundera på hur du har tänkt – känt – fokuserat och gjort hittills som lett dig dit du nu är. Och fundera sen på om du är villig och tillräckligt motiverad att axla ansvaret att sätta igång förändringen du vill ska ske i dig själv först. Om svaret är nej, behöver du nog dessvärre finna dig i att samma typ av situation kommer fortsätt komma in i ditt liv… Är det en god nyhet? Eller känner du att det är dax nu? Att enough is enough? Bara DU vet om du är där du vill vara. Och bara DU kan se till att du kommer någon annan stans om du inte är det.

With Love/Lili

Ps. Behöver du hjälp att sortera i det du kommer fram till, – vet du var du når mig:-)

Kommentarer