Vilken underbar sommar!

Först var det typisk svensk sommar och sedan denna tropiska värme som gör att vi helst badar hela dagarna och sitter i skuggan.

Det är fantastiskt att få goda nyheter ifrån olika golfklubbar runt om i landet där Hjärtgolfen pågår från maj till september. Alla som deltar bidrar med en slant till vår insamlingsstiftelse Kvinnor & Hälsa! Vi får också nya medlemmar runt om på de olika klubbarna.

Det är många tankar kring Almedalen och det hemska mordet på den kvinna som vi hade på ett av våra seminarier, Ing-Marie Wieselgren. Psykisk sjukdom är som vi vet ett stort problem och förekommer dessvärre i alla åldersgrupper och i alla regioner. Som i så mycket så verkar vi ju för att det ska bli en bättre vård och lättare att få komma till när man behöver hjälp, framför allt när det handlar om psykiska problem och till exempel cancervård.

Jag planerar inför kommande säsong och trots att det är semestertider så kommer det nya uppslag, förfrågningar och idéer till programinslag av olika karaktär. Jag vill uppmana och ber er alla om att hjälpa oss att värva nya medlemmar! Alla vet ju hur viktiga alla frågor är som rör vård, forskning, omsorg och jämlikhet inom vården för alla.

Och vi är ju folkbildare. Vi sprider kunskap men vi också opinionsbildare som kan driva viktiga frågor. Och så samlar vi in pengar till medicinsk forskning på kvinnors olika sjukdomar och hälsoproblem. Vi kombinerar allt detta med att lära oss att njuta av livet på rätt sätt med hjälp av naturen, gemenskap, intressanta sysselsättningar, fysisk aktivitet och att bara få vara.

Hoppas att ni får en fortsatt underbar sommar och vi hörs snart igen!

Sommarhälsningar,

Alexandra

 

Kommentarer