Djup kärlek varar hela livet

AV ALEXANDRA

Om Kärlek, av Lars Noren. Den pjäsen går på Dramaten och jag är ju alltid attraherad av att lära mer om Kärlek. Men efteråt vilade det en förstämning inom mig i två dagar. Skådespelarna var bra. Regin också. Det är intressant, men jag tog illa vid mig av hur Noren skildrar Kärleken. Det var ingen positiv syn förstås. Det hade jag inte heller trott. Ibland lockas man av det som jag egentligen vet inte är uppbyggligt för just mig. Det är en utmaning att iakttaga sig själv och se, är man sårbar? Ja detta ämne är svårt. Barnlöshet, otrohet. Vad är det? Slentrian. Frågorna är många men ett är säkert, jag vet att djup kärlek varar hela livet.
Våren blommar runt om oss. Ljuset är avslöjande, som när en TV-kamera obevekligt avslöjar alla skavanker i fel ljus, utan smink, med fel läppstift. Jag medverkade i Kobra, ett program om hiv och aids och det ångrar jag. Det kändes som man bara ville ha något sensationellt utav mig angående hiv och aids. Att vi 1.6 idag har ett engagemang för att hjälpa barn och ungdomar i Sydafrikabarn var man inte alls intresserad av att jag skulle få berätta om.
Men det vill jag göra! Star for Life-projektet i norra Kvazulunatal är så viktigt. Och det måste ni läsa mer om på vår webbsida och starforlife.org. Det är svenskstartat och svenskfinansierat, men vi behöver göra såå mycket mer.
Bli faddrar i vår egen 1.6 skola i Kvazulunatal.
Kultur o hälsa hänger ihop. Idag ska jag få presentera två kompositörer, Schuman och Beethoven, i Örebro konserthus med Svenska kammarorkestern. Det blir spännande!

Kommentarer