SLUTSÅLD

Livspusslet (hur gör man?)

En antologi från 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Vad är det som driver pusselgenerationen? Varför säger vi ja när vi egentligen vill säga nej? För att få vara med? För att få revansch? Dagens kvinnor är fantastiska, duktiga, välutbildade och kan så mycket. De går långt i sina yrken genom sitt hårda jobb. Tappar de något på vägen? Offrar de för mycket?

Kanske finns en och annan förklaring i vår nya antologi Livspusslet som lanseras i samband med Bokmässan i Göteborg i slutet av september. Här beskriver framgångsrika kvinnor sina känslor och hur de hanterar sin vardag.

Det där med att hålla hemmet ljust och fräscht, att ständigt prestera, vara snygg i kroppen tre veckor efter att tredje barnet på lika många år fötts och insikten om att drömjobbet eller egentligen vilket jobb som helst kräver full närvaro är ingen lätt match. Och sambon – var håller han hus nuförtiden? Plötsligt känns livet som ett tivoli där man inte hinner åka alla karuseller.

Dags att prioritera? Men vems prioriteringar är det som gäller? Egna? Andras? Mammas? Kan man någonsin få kontroll över ett liv som faktiskt bara innehåller 24 timmar per dygn? Det är den stora frågan...

I Livspusslet delar välkända kvinnor med sig av sina erfarenheter och råd. Resultatet är en blandning av dråpliga, mörka och upplyftande berättelser med hög igenkänningsfaktor!

Här finns svarta skildringar, som till exempel när den oerhört framgångsrika Camilla Läckberg berättar om sin tid på Handels i Göteborg och hur hon så länge lånat av sig själv mentalt och prestationsmässigt. Eller när teaterdirektören Paula Ternström beskriver hur hennes teater togs ifrån henne.

Det finns även roliga berättelser, som när Zinat Pirzadeh med några stringenta ord beskriver sin iranske fars sammanbrott när äldste sonen sätter på sig ett förkläde. Vi håller oss inte med livspussel i Iran nämligen, säger hon.

Boken kostar 200 kr plus frakt

 

Medverkande: Alexandra Charles, Alexandra Zazzi, Annika Jankell, Annette Lefterow, Camilla Läckberg, Christin Mellner, Gabriella Svanberg, Helena Nyblom, Ingemo Bonnier, Jill Taube, Katerina Janouch, Mari Jungstedt, Maria Wells, Monika Ahlberg, Paula Ternström och Zinat Pirzadeh.

 

LIVSPUSSLET är ett registrerat varumärke som innehas av Tjänstemännens Centralorganisation /TCO/ och som 1,6 miljonerklubben äger rätt att nyttja på licens

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520