Full fart i Visby

Vilken fart det är  i Visby. Politikerveckan växer för varje år och ALLA är här. Vill man påverka så måste man vara här, oavsett om man är politiker eller ej.

Klockan 17 idag i residensets trädgård här i Visby är det dags för vårt seminarium ”Om läsförståelsens och måltidens betydelse för demokrati”.

Läsförståelsens betydelse kan inte överskattas och vi måste höja den hos dagens unga. Tyvärr har läsförståelsen blivit allt sämre de senaste åren. Var femte svensk når inte upp till en grundläggande nivå i läsning. Att tidigt lära sig läsa ger grunden för att klara sina studier resten av livet!

Vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kommer och informerar om regeringens arbete för att öka barns och ungas läsning, vi får även lyssna på mellanstadieläraren Martin Widmark som tipsar vad vi vuxna kan göra  likaså läsambassadören Johanna Lindbäck och utbildningsradions vd Erik Fichtelius.

Efter en kort paus går vi vidare med måltidens betydelse för demokratin där Carl Jan Granqvist är konferencier och gästas av bl a Måltidsakademiens  Christina Möller, LRFs Sören Persson och mästerkocken Sigrid Bárány.

Vi håller på i nästan två timmar. Välkomna alla!

I går var jag moderator för seminariet ”Valfrihet i vården” som Svenska akupunkturförbundet bjudit in till. Vi pratade bland annat om ”Botavdrag”, en skattereduktion för tillförlitliga behandlingar som ihop med vanlig sjukvård kan användas för hälsofrämjande ändamål, samt kultur i vården. Spännande ämne.

Jag var också med i panelen för Expressens Eftersnack med Niklas Svensson, 14 minuter in i klippet kan ni lyssna, klicka här. Vi betygsatte bland annat kristdemokraten Göran Hägglund efter hans fyra år som socialminister. Hur många getingar tror ni jag gav honon…? Lyssna.

Alexandra

botavdrag
Debattledare på diskussion om BOT-avdrag
Ebba Busch, kommunalråd i Uppsala
Med Ebba Busch, kristdemokratiskt kommunalråd från Uppsala i Expressens ”Eftersnack” med Niclas Svensson, t hö på bilden

 

 

Kommentarer