Vallningar? Prova kosttillskott! Vi har listan

I dessa dagar när debatten kring hormonbehandling eller inte presenteras i stora rubriker på kvällstidningarna kan det vara bra att veta vad det finns för alternativ till den skolmedicinska behandlingen. De kosttillskott som idag finns att tillgå är förutom akupunktur, motion och avslappning en rad hälsopreparat som uppges att vara verksamma.

Femal:

Innehåller två olika slags pollenextrakt som innehåller proteiner, aminosyror, vitaminer och fytoöstrogener. Det finns ett flertal kliniska studier som visar på effekt av mot klimakterie- och PMS-besvär. Även pollenallergiker kan ta Femal.

Remifemin:

Består av ett växtextrakt från örten silverax. Remifemin har använts som läkemedel i över 40 år i Tyskland och är klassat son naturläkemedel i Sverige. Lindrar symptom som värmevallningar, svettningar, humörsvängningar och nervositet.

Tofupill:

Innehåller 56 naturliga växtöstrogener samt linfrö och tofu- koncentrat som tillverkas av sojabönor. Det finns studier som visar att preparatet har effekt vid klimakteriebesvär.

Menosoy:

Ett kosttillskott som innehåller sojakoncentrat. Innehåller växtöstrogener som påverkar kroppens termostat.

Nosweat:

Mot nattliga svettningar. Innehåller salvia

Progesteronkräm:

Görs på jamsrot och smörjs på ställen där huden är tunn. Finns i vissa hälsokostbutiker och på Internet

Femiform:

Innehåller pollen, bidrottningsgelé och ginseng.

Kvinna Fytoöstrogen:

Innehåller soja-extrakt med två sorters flavonider

Essential Woman:

Innehåller linfrö-olja, jättenattljus-olja samt saponiner och isoflavonider från soja.

(källa: Året Runts medicinbilaga, nr 49)

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

"När kvinnor och flickor mår bra, mår ett helt land bra!": Nyligen hade jag nöjet att få lyssna på Nobelpristagaren Denis Mukwege, som var i Stockholm. Jag fastnade för hans citat "När kvinnor och flickor mår bra , mår ett helt land bra! " I år är det 1... Läs mer »

Annonser

Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika